Menú

21 de Maig Dia Internacional de la Diversitat Cultural i el Desenvolupament

Dia de la Diversitat Cultural

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú commemora anualment, el 21 de maig, el Dia Internacional de la diversitat cultural per al diàleg i el desenvolupament. Es tracta d'un dia internacional en què hem d'aprofundir en els grans valors de la diversitat cultural: conscienciar sobre la importància del diàleg intercultural, la diversitat i la inclusió. Aconseguir que totes les persones ens comprometem i donem suport a la diversitat mitjançant gestos reals en el nostre dia a dia. Combatre la polarització i els estereotips per millorar l'entesa i la cooperació entre la gent de diferents cultures.

La diversitat cultural és una força motriu del desenvolupament, no només pel que fa al creixement econòmic, sinó com a mitjà de tenir una vida intel·lectual, afectiva, moral i espiritual més enriquidora. Tot això és present a les set convencions de la cultura, que proporcionen una base sòlida per a la promoció de la diversitat cultural. Aquesta diversitat és un component indispensable per reduir la pobresa i assolir la meta del desenvolupament sostenible, gràcies, entre d'altres, al dispositiu normatiu, avui dia ja complet, elaborat en l'àmbit cultural. Simultàniament, el reconeixement de la diversitat cultural –mitjançant una utilització innovadora dels mitjans i dels TIC en particular– porta al diàleg entre civilitzacions i cultures, al respecte i la comprensió mútua.

La Declaració Universal de la UNESCO sobre la Diversitat Cultural es va aprovar el 2001 i, tot seguit, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 21 de maig com el Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament, a través de la seva resolució 57/249 de desembre de 2002. El 2011, la UNESCO i l'Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides van llançar la campanya «Fes un gest per la Diversitat i la Inclusió» amb el propòsit d'animar les persones i les organitzacions de tot el món a prendre mesures concretes de suport a la diversitat. Finalment, el 2015, la Segona Comissió de l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar per unanimitat la resolució sobre Cultura i Desenvolupament Sostenible A/C.2/70/ L.59, afirmant la contribució de la cultura a les tres dimensions del desenvolupament sostenible: reconèixer la diversitat del món molt més enllà del que és natural i cultural, reafirmar que les cultures i civilitzacions poden contribuir al desenvolupament sostenible, i el seu paper com a factors habilitadors crucials.

Dia de la Diversitat Cultural

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord