Menú

28 de Juny Dia Internacional de l'Orgull LGBTI

28J2022 Dia de l'Orgull LGBTI

El 28 de juny, Dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i d'altres identitats sexuals i de gènere, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha celebrat la jornada posant al centre l'orgull de la seva ciutadania de ser i sentir amb llibertat.

Al llarg de la jornada onejava la bandera de l'arc de sant martí al balcó principal de l'Ajuntament. A les 12h, a la plaça de la Vila, la ciutadania estava convocada a la lectura de la declaració institucional del 28-J, a càrrec del Denis i el Marc, participants de la Xarxa d'Iguals Joves LGBTI que quinzenalment es troben a l'Oficina Jove Garraf. Aquest grup de joves impulsat des de la Regidoria de Convivència i Equitat funciona des del mes de gener i ha culminat les trobades d'aquest curs amb la participació activa en el dia de l'Orgull LGBTI al carrer. Donada la bona rebuda que ha tingut la xarxa entre la quinzena de participants de la comarca, es preveu que al setembre es reprenguin les trobades en el nou curs 2022-23.

La Regidoria de Convivència i Equitat ha participat a la taula rodona virtual “Necessitats del jovent LGTBI als municipis" de la 31a edició de l'Escola d'Estiu organitzada per l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat social de la Diputació de Barcelona. L'espai ha servit per presentar la bona experiència de la Xarxa d'Iguals Joves LGBTI i per contribuir a impuls de la reflexió, l'intercanvi i el coneixement entorn les polítiques socials locals per als i les professionals dels municipis i ens locals de la província de Barcelona.

La Xarxa d'Iguals Joves LGBTI va participar també amb pancartes elaborades durant les trobades a la manifestació ciutadana "Orgullosament antifeixistes" convocada des de L'Esquerda el mateix 28 de juny i que ha recorregut el centre.

28J2022 Dia de l'Orgull LGBTI

Atenció a les persones LGBTI a Vilanova

El Servei d'Atenció Integral a persones LGBTI (SAI) de Vilanova i la Geltrú ha rebut 13 consultes des de l'1 de gener de 2022, entre elles, per informar-se sobre diversitat sexual, afectiva i de gènere; per canviar el nom sentit a la targeta sanitària de CatSalut; per assessorar-se jurídicament o rebre acompanyament psicològic; i per tramitar denúncies per discriminació lgbtifòbica en diferents espais de la vida quotidiana. Durant tot el 2021 el SAI municipal va atendre 29 persones que havien reportat alguna incidència, però sense cap denúncia per agressió lgbtifòbica. Des de la prudència, l'equip informa que el fet que no hagin arribat les denúncies al servei, no significa que no hagin ocorregut episodis a la ciutat; en tot cas, no han arribat al SAI.

El SAI està ubicat a l'Espai d'Equitat, a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (plaça de la Vila, 8). Un equip especialitzat ofereix informació i recursos per a tota la ciutadania al voltant dels drets de les persones LGBTI.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord