Menú

8 d'abril Dia Internacional del Poble Gitano

Dia del Poble Gitano 2022

Vilanova i la Geltrú ha posat de relleu la memòria històrica local del poble roma el 8 d'abril, Dia Internacional del Poble Gitano 2022. Fins al 24 d'abril es podrà visitar l'exposició fotogràfica “Vida gitana a La Geltrú (1990)”, de Lluís Ripoll, a la sala d'actes del Centre Cívic-La Geltrú (plaça de l'Associació dels Alumnes Obrers). L'exposició es va inaugurar el 8 d'abril amb un itinerari a peu per La Geltrú, guiat per Àngel Jiménez ("Tío Angel"), president d el'Associació Cultural Gitana de Vilanova i la Geltrú, i l'autor de les fotografies. La mostra recull alguns moments captats fa trenta anys d'experiències al carrer, i ha estat organitzada per la Regidoria de Participació i Cooperació, en col·laboració amb la Regidoria de Convivència i Equitat i la Xarxa de Centres Cívics de Vilanova i la Geltrú.

La mateixa sala va acollir, tot seguit, la xerrada "Història del poble gitano". A càrrec de María Plantón, presidenta de l'Associació Cultural Gitana Alma Calí; Àngel Jiménez i Jhon Jiménez, president de l'Associació Joves Gitanos del Garraf, i Jesús Jiménez, membre de la mateixa associació. En acabar, les entitats van fer la tradicional ofrena floral a la bandera gitana mentre sonava l'himne del poble roma "Gelem, gelem".

La plaça de l'Associació dels Alumnes Obrers va acollir, a continuació, l'espectacle de ball flamenc amb grups de l'A. C. Alma Calí de Vilanova i la Geltrú i l'Alt Penedès, sota la direcció de María Calí. Al llarg de la jornada, la bandera del Poble Gitano va onejar al balcó de la façana de l'Ajuntament.

8 abril 2022_4
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord