Menú

Carta al maltractador

2022

El Premi Carta al maltractador ha rebut 176 cartes d'alumnat de secundària i batxillerat de cinc centres educatius de la ciutat. L'edició XXII del certamen literari coorganitzat per la Regidoria de Convivència i Equitat i l'Associació de Dones Feministes La Frontissa ha comptat amb la participació més alta dels darrers anys i amb la implicació dels instituts en la promoció de la sensibilització del jovent vers les violències masclistes.

La carta guanyadora del primer premi (200 €) ha estat obra de Sara Barrero, de 3r d'ESO del Col·legi Santa Teresa de Jesús; el segon premi (100 €) se l'ha endut Laura González-Siso Martínez, de 3r d'ESO de l'Escola Pia; i finalment, Aina Buj Valldepérrez, de 3r d'ESO de l'Institut F. X. Lluch i Rafecas ha rebut una menció especial amb l'obsequi del llibre "Trenqueu en cas d'emergència, de l'advocada vilanovina Carla Vall.

L'alumnat participant, abans de redactar les cartes, ha visitat l'exposició “Això sí té nom. Un recorregut per les violències masclistes”, comissariada per La Frontissa, entitat que ha facilitat eines per identificar rols i actituds sexistes; treballar relacions humanes equitatives i sanes; i fomentar la responsabilitat social en el canvi cap a una societat justa i lliure de violències masclistes. L'exposició s'ha pogut visitar durant el mes d'octubre i novembre al Centre Cívic Sant Joan i al Centre Cívic La Geltrú.

L'activitat, inclosa en el Programa d'Animació Educativa (PAE) 2022-2023, estava emmarcada en la “25N2022: Setmana contra les violències masclistes”, en commemoració del Dia internacional contra la violència vers les dones, el 25 de novembre. Segons la Declaració per a l'eliminació de la violència contra les dones de les Nacions Unides de 1993, la violència masclista és “tot acte de violència basat en la pertinença al sexe femení que tingui o pugui tenir com a resultat un dany o patiment físic, sexual o psicològic per a la dona, així com les amenaces d'aquests actes, la coacció o la privació arbitrària de la llibertat, tant si es produeixen en la vida pública com en la vida privada”.

2022

Llegeix les cartes guanyadores del 2022

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord