Des de l’ermita de Sant Cristòfol a la de Sant Gervasi, amb una durada d’uns 30 minuts.
Al paisatge natural del sector marítim, cal afegir la visita a l’ermita de Sant Cristòfol al costat de la qual visqué i morí l’insigne escriptor Eugeni d’Ors, puntal del moviment modernista i autor de l’obra La Ben Plantada.
De camí cap al passeig Marítim havent passat pel costat del far de Sant Cristòfol, val la pena visitar la llotja del peix, i si l’hora ho permet, tot el que té relació amb el món mariner: el port de pesca, l’arribada de les barques i l’apariament de les xarxes. Al passeig Marítim trobarem el Pòsit nou i el vell i les botigues i cases balconades dels mariners. A més de boniques panoràmiques del port i del mar, veurem el monument al Pescador, situat a la recuperada plaça del Port, el monument dedicat a Francesc Macià, primer president de la Generalitat restaurada, realitzat per Josep Maria Subirachs i situat a la cruïlla del passeig Marítim amb la rambla de la Pau. També trobarem el monument als Homes del Mar, ubicat a l’alçada de l’anomenada rambla Nova, rambla de Joan Baptista Pirelli, des d’on hi ha una bona perspectiva del Club Nàutic.
Tots aquests són punts de referència importants abans d’arribar al parc de Ribes Roges, amb les seves múltiples ofertes d’esport i oci. Al parc hi ha la Torre de Ribes Roges on Josep Guinovart ha recreat la seva interpretació del món mariner. Es pot continuar fins a l’escultura de Pasífae, obra d’Oscar Estruga, que es troba en un braç de platja dins el mar. Tot continuant pel passeig arribarem al Jaciment Arqueològic d’Adarró, ciutat ibero romana i que alguns estudiosos la donen com a possible seu de la subur històrica, sita al peu del turó de Sant Gervasi, on es troba l’ermita del mateix nom.
Mapa de l'itinerari.