Menú

Servei de mesures alternatives

L'Ajuntament de Vilanova i al Geltrú treballa per enfortir la convivència social basada en el respecte mutu entre les persones que hi viuen i a la vegada vetllar per que aquelles conductes que dificulten la convivència ciutadana obtinguin una resposta basada en la responsabilització dels infractors i en la presa de consciència del dany causat a la comunitat. 

Quines infraccions poden ser substituïdes?
Totes aquelles recollides en Ordenances municipals vigents que recullin la possibilitat de substituir la sanció per mesures alternatives, en especial l'ordenança de Convivència i Civisme.

També s'ofereix la possibilitat de substituir les sancions per consum i/o tinença de substàncies il·lícites a la via pública per un programa educatiu individualitzat per als menors d'edat.

Què vol aconseguir?
Promoure la responsabilització en els propis actes, amb actituds constructives i allunyades de polítiques basades únicament en el càstig.

La reducció de tots aquells actes que malmeten el nostre entorn, carrers i places i que alhora vulneren el principis de respecte als altres i de convivència ciutadana.

La implicació de la comunitat i la corresponsabilitat a l'hora de buscar solucions als conflictes.

Millorar la convivència i promoure valors cívics com la responsabilitat, la solidaritat i la tolerància.

Qui col·labora?
Les entitats del municipi col·laboren amb el Servei oferint llocs i tasques on les persones sancionades poden realitzar les accions reparadores.

A més de les entitats les persones sancionades també poden realitzar els treballs en benefici de la comunitats en els diferents serveis municipals.

Totes les dades s'aglutinen en el Catàleg de places i el servei garanteix la màxima adequació dels perfils de les persones sancionades a les activitats ofertades en el Catàleg, a partir de dos eixos fonamentals: el tractament individualitzat de cada cas, i el suport i orientaciónecessaris a les entitats, associacions i departaments que formen part del catàleg.


Si t'interessa, què has de fer?

Emplena el document /instància que has rebut amb la notificació de sanció.

Presenta el document emplenat a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà a la plaça de la Vila núm. 8 i ens posarem en contacte per valorar el teu cas.

Si ets menor d'edat i has estat denunciat per tinença i/o consum de drogues a la via pública, posa't en contacte amb el Servei de mesures Alternatives.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord