Menú

Programa de prevenció de les addiccions

Els riscos del consum d'alcohol

El consum d'alcohol és un dels principals factors de riesc per la salut de la població. Repercuteix directament en molts dels punts relacionats amb la salut dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), incloent els que fan referència a la salut maternoinfantil, les malalties infeccioses (infecció per VIH, hepatitis víriques, tuberculosi), les malalties no transmissibles i la salut mental, les lesions i les intoxicacions. L'alcohol apareix específicament al punt 3.5 relatiu a la salut: «Enfortir la prevenció i el tractament del consum de substàncies, incloent l'ús indegut d'estupefaents i el consum nociu d'alcohol»

 

Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d'alcohol 2023

Els riscos del consum d'alcohol

Quan es pot i quan no es pot fumar en una terrassa pública

El tabac a l'espai públic

Sovint ens pensem que està permès fumar en llocs on la normativa no ho accepta. Sortim de dubtes amb aquesta infografia del Ministerio.

 

Consells per deixar de fumar

Normativa sobre el tabac

El tabac a l'espai públic

Falsos mites sobre les diferents formes de consum del tabac

Joves desmunten 5 mites sobre el tabac

Amb motiu de la Setmana Sense Fum i el Dia Mundial Sense Tabac 2024, la Unitat de Control del Tabac (UCT) de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) amb col·laboració de la Universitat de Barcelona (UB) ha elaborat uns vídeos per desmuntar cinc mites sobre el tabac

Tallers als centres educatius

El programa inclou tallers adreçats a l'alumnat d'Educació secundària i batxillerat, cicles formatius, PQPI, centres oberts, menors d'origen immigrant no acompanyats i unitats d'escolarització compartides.

En aquest enllaç podreu consultar el contingut dels tallers.

Tallers als centres educatius

Programa Salut Jove

SAFAD

A les famílies on hi ha un membre consumidor es genera un elevat nivell d'angoixa i de problemes de relació. Per aquests casos s'ofereix un espai d'atenció individualitzat per tal d'informar, orientar i assessorar.
Al SAFAD s'hi accedeix per iniciativa pròpia o per derivació de professionals sociosanitaris, educatius i comunitaris. Està ubicat en espais sociosanitaris com són el CAPI Baix a Mar i el CAP Jaume I, amb horaris adaptats a les necessitats de les famílies i usuaris. 

S´hi accedeix demanant hora al CAPI Baix a Mar o al telèfon 678 508 612

SAFAD

SMA (Servei de mesures alternatives)

El servei té com a objectiu oferir una resposta psicoeducativa a la sanció per consum o tinença de drogues a la via pública. Es treballa tant amb els joves sancionats com amb les seves famílies, la responsabilitat i els riscs associats al consum de substàncies il·legals, amb una proposta educativa adaptada a cada situació personal i familiar. El treball psicoeducatiu s'adapta a les necessitats específiques de cada jove, depenent de cada cas es treballen diferents aspectes: informació sobre drogues, vinculació a altres recursos, abstinència o reducció, temps lliure, aspectes formatius, etc. El SMA és un programa de Serveis Socials però quan hi ha casos de sancions per consum, compta amb el suport d'un professional de salut.

SMA (Servei de mesures alternatives)
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord