Millorar la qualitat de vida de la població és l'objectiu de la Regidoria de Salut.
Els informes d'Indicadors de Salut Local són instruments únics i de gran potencialitat, que recullen i analitzen a partir de l'evolució d'un centenar indicadors, dades de la població empadronada referents a l'estructura poblacional, la salut sexual i reproductiva, la mortalitat i la morbiditat (quantitat de persones afectades per cada malaltia) i l'atenció a nivell hospitalari (hospital d'aguts, sociosanitaris i de salut mental), l'accidentalitat viària i tambe dades socioeconòmiques. Aquests informes permeten fer un seguiment dels canvis en l'estat de salut de la població, estudiar els possibles motius d'aquests canvis, identificar necessitats i desigualtats en salut i, en conseqüència, han de permetre prioritzar i avaluar les polítiques municipals d'intervenció en matèria de salut pública.
La Diputació de Barcelona s'encarrega cada any de fer aquest recull de dades i facilitar-nos-lo.
La memòria de la regidoria de salut pública és un recull anual d'indicadors econòmics i d'activitat.
Aquesta memòria vol ser un exercici de transparència que permeti retre comptes a la ciutadania a la què servim.
La Diputació de Barcelona desenvolupa per als municipis un informe de salut local, que proporciona informació útil com a suport per a la posada en marxa de processos d'elaboració de polítiques de salut local. És per això que es fa necessària la incorporació de dades sobre la percepció de l'estat de salut i dels estils de vida dels ciutadans de la comunitat. Un dels instruments per aconseguir-ho és la realització d'enquestes a una mostra d'aquesta població. En aquest sentit s'ha desenvolupat un qüestionari dirigit al grup d'adolescents de 4t d'ESO que poden ser considerats com “agents sentinelles” a l'hora d'estudiar futures conductes relacionades amb la salut.
Aquest qüestionari ja s'ha passat en diverses ocasions a l'alumnat de Vlanova i la Geltrú. Aquí trobareu els resultats i l'evolució d'aquests.