Menú

Plagues urbanes

L'ajuntament de Vilanova i la Geltrú es fa càrrec del control de plagues en espais de responsabilitat municipal.

Es treballa coordinadament amb la Companyia d'Aigües per al control de plagues en el clavegueram.

Malgrat la Companyia d'Aigües faci actuacions a la xarxa general de clavegueram, s'aconsella que, en cas de detectar una plaga, se segueixin les recomancacions següents a títol particular :

  • Encarregueu a una empresa especialitzada en control de plagues que actuï a la xarxa de sanejament interior de la vostra finca
  • Realitzeu periòdicament una neteja de la vostra escomesa de clavegueram mitjançant una empresa especialitzada, evitant així sedimentacions i acumulacions de matèria orgànica que atraurien insectes i acabarien provocant problemes de desguàs.
  • Mantingueu en bon estat de funcionament els elements sifònics de la vostra escomesa de clavegueram, de manera que assegurin un bon tancament hidràulic, evitant així l'entrada d'insectes a la xarxa interior de la finca.
  • Aviseu a la Companyia si detecteu l'aparició d'escarabats en algun punt de la xarxa general indicant el punt exacte per on els heu vist sortir.

Convé saber que la presència de rates no és només atribuïble al clavegueram, també poden provenir d'altres llocs com zones amb vegetació, solars amb runa, habitatges vells no ocupats, torrents, rieres, granges, abocadors no controlats, entre d'altres.

El servei a particulars no és competència municipal, és a càrrec dels propietaris/propietàries o dels llogaters/llogateres que hauran de contractar directament el servei a una empresa especialitzada (ADEPAP Associació d'empreses de control de plagues de Catalunya). L'ajuntament de Vilanova i la Geltrú pot requerir aquestes actuacions als responsables d'aquests espais si rep una queixa.

 

Trobareu més informació al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord