Menú

Seguretat alimentària

Consells sobre seguretat alimentària adreçats a les persones joves. Publicació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya

Consells adreçats als joves. ASPCAT

Inspeccions sanitàries d'establiments alimentaris

 

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú compta amb personal tècnic que s'encarrega de realitzar les tasques de control sanitari dels establiments alimentaris. També es realitzen inspeccions en cas de denúncies, per campanyes, per inici d'activitat o canvi de nom.

Les inspeccions sanitàries d'establiments alimentaris estan sotmeses a una taxa, segons les ordenances fiscals vigents.

Cal destacar que les millores en les condicions sanitàries dels establiments minoristes d'alimentació generen beneficis en la salut de la ciutadania.

Si teniu dubtes o necessiteu assessorament en temes de seguretat alimentària, podeu contactar amb el Servei de Salut Pública a través del telèfon (93 814 00 00 extensió 3390) o al correu electrònic: salut@vilanova.cat

Inspeccions sanitàries d'establiments alimentaris

Formació per a la manipulació d'aliments

 

 

Segons s'estableix al capítol XII de l'annex II del R(CE)852/2004 les empreses del sector alimentari han de garantir la supervisió i la instrucció o formació de la manipulació en qüestions d'higiene alimentària segons la seva activitat laboral. La persona titular haurà d'elaborar i aplicar un pla de formació i capacitació del personal en seguretat alimentària. 

Troba informació sobre formació en seguretat alimentària a la pàgina web de l'ACSA (Agència catalana de seguretat alimentària)

 

Formació per a la manipulació d'aliments

Amb els aliments seguretat és salut!

L'Agència de Salut Pública de Barcelona ha editat uns vídeos musicals sore les bones pràctiques als establiments alimentaris. Mira'ls aquí

Cercle de comparació intermunicipal en seguretat alimentària (SAM)

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú participa als Cercles de Comparació Intermunicipal en seguretat alimentària de la Diputació de Barcelona des de l'any 2005.

Els Cercles de Comparació Intermunicipals es configuren com un mètode de treball, amb periodicitat anual, en l'àmbit de la prestació i gestió dels serveis municipals, per a assolir els objectius següents:

  • Mesurar, comparar i avaluar resultats, mitjançant uns indicadors comuns consensuats.
  • Formar un grup de treball per intercanviar experiències.
  • Impulsar la millora dels serveis

RESULTATS 2022

RESULTATS 2021

RESULTATS 2020

Cercle de comparació intermunicipal en seguretat alimentària (SAM)

Política de qualitat

Política de qualitat en seguretat alimentària a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord