Menú

Com sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital o la Renda Garantida de Ciutadania?

RENDA GARANTIA DE CIUTADANIA

La Renda Garantida de Ciutadania és una prestació social de naturalesa econòmica i percepció periòdica que té com a finalitzat desenvolupar la promoció de la persona i el seu apoderament, promoure la seva autonomia i participació activa en la societat.
La Renda Garantida de Ciutadania (RGC) és un dret subjectiu i,  consta de dues prestacions econòmiques:
Una prestació garantida, no condicionada, subjecta als requisits que estableix la llei.
Una prestació complementària d'activació i inserció, condicionada al compromís d'un pla d'inclusió social o d'inserció laboral, el qual té la finalitat de superar les condicions que han dut a necessitar la prestació.
L'import de la prestació varia en funció del número de membres de la unitat familiar i van des dels 664 € per a una persona sola fins els 1.181 € per a una família formada per dos adults i 3 fills.
La Renda Garantida de Ciutadania també és una prestació complementària de pensions, prestacions i ajuts estatals que equipara els imports a la RGC amb l'objectiu d'assegurar els ingressos mínims. 
L'administració responsable de la seva concessió o denegació és la Generalitat de Catalunya. 
Per tramitar l'ajut cal demanar cita prèvia al telèfon 900 400 012 o bé utilitzar el seu assistent en línia a https://dretssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/pobresa_i_inclusio_social/renda_garantida_ciutadania/assistent
Si al finalitzar l'assistent compleixes tots els requisits per demanar la RGC el sistema et donarà la possibilitat de demanar cita prèvia. 
Més informació a: www.rendagarantida.gencat.cat

 

 

INGRÉS MÍNIM VITAL

L'Ingrés Mínim Vital és una prestació per a les famílies en situació de vulnerabilitat que és compatible amb altres ajuts. Es pot sol·licitar per una persona que visqui sola o pels membres d'una família (ajut conjunt). 
Les quanties de la prestació varien en funció de la composició de persones de la unitat familiar que van des dels 491,63 € per a una persona sola fins els 1.189,75 € per a una família monoparental formada per un adult i quatre o més menors.
Existeix un simulador en línia que t'ajudarà a conèixer si reuneixes els requisits per poder fer la tramitació de l'IMV que pots consultar a https://ingreso-minimo-vital.seg-social-innova.es/
Pots accedir al tràmit en línia a https://imv.seg-social.es/
Existeix un telèfon de l'Instituto Nacional de la Seguridad Social per a obtenir més informació sobre l'Ingrés Mínim Vital: 900 20 22 22 i una pàgina web amb les preguntes més freqüents i les seves respostes: https://www.seg-social.es/wps/portal/wss/internet/FAQ/48581/42b9f3e8-8eea-4106-864e-2b5bdad27269
 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord