Menú

Necessito accedir als serveis de dependència i/o discapacitat

El reconeixement de discapacitat i el reconeixement de dependència són tràmits diferents, que donen dret a recursos i a suports diferents. 

Totes dues valoracions es poden demanar en qualsevol moment i amb qualsevol edat, i totes dues les fa la Generalitat de Catalunya. Totes dues també es poden revisar si hi ha un empitjorament o majors limitacions.
Sense aquestes valoracions no podrem accedir a les ajudes i als serveis que podem necessitar, per tant cal demanar-les per tenir dret als recursos. 

La principal diferència entre discapacitat i dependència és l'autonomia personal.

Una discapacitat implica dificultats (que poden ser físiques, visuals, auditives...) per a realitzar activitats (una, varies o moltes).
Tanmateix, la dependència significa sempre que hi ha manca d'autonomia i que  la persona necessita d'un altre per a les activitats del dia a dia com menjar, vestir-se o dutxar-se, entre d'altres.
Segons quina sigui la teva situació, podràs tenir dret al reconeixement de discapacitat, al de dependència, o a tots dos a l'hora. 

T'expliquem aqui de forma diferenciada com es fan totes dues sol·licituds.  

Si vols més informació, periòdicament fem Xerrades informatives grupals aquest tema, la informació aqui: https://vilanova.cat/doc/doc_10711238.pdf

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord