Després de la pausa per obres, l'Aula Gastronòmica torna aquest maig amb una programació ben completa i plena de sabor, dins del projecte “12 mesos, 12 paisatges”.
Cada dimarts a la tarda, pescadors vilanovins com Vadó Pons, Josep Gàmez, Mai Gervasio i Ramon Sagarra oferiran demostracions de cuina amb receptes tradicionals de ranxo mariner, posant en valor el peix fresc de la llotja i la cultura marinera local.
Els divendres, cuineres locals com Rosa Maria Miracle i Pruvi Artigas, així com l'equip del CAP Jaume I amb la cuinera Lluïsa Suárez, oferiran propostes creatives i saludables fetes amb peix local.
Algunes sessions comptaran amb maridatge de vins del Massís del Garraf, en col·laboració amb Temps de Vi i el suport de NODE Garraf, i sota la coordinació del xef i divulgador gastronòmic Xavier Mestres.
Una reobertura per tastar, aprendre i reconnectar amb la cuina del territori des d'un espai renovat i ple de vida.
És un nou servei que es va inaugurar el 10 de febrer de 2023 al Mercat del Centre ubicat en una antiga parada del mercat.
Està concebuda com un una eina de divulgació dels productes de proximitat i de la gastronomia local per fer diverses activitats tals com tallers, xerrades, maridatges, demostracions i tot allò creatiu dedicat a l'alimentació saludable i el coneixement culinari.
També és una eina de dinamització del propi mercat i de les empreses, institucions i entitats locals.
Què aporta l'aula al Mercat?
1. Promoció de productes locals (que es venen al mercat).
2. Generació d'interès i afluència de persones i clients pel mercat interessades en la gastronomia i la cuina.
3. Ajudar a l'educació culinària a través de les activitats programades (classes, tallers, demostracions, receptes, etc.) i a la sensibilització per menjar saludable.
4. Posada en valor dels paradistes i foment de la col·laboració entre paradistes i ciutadania participant.
5. Facilitació d'un nou equipament de ciutat al servei de la ciutadania i els actors econòmics relacionals amb l'alimentació i la gastronomia.
L'Aula està al servei de la ciutadania vilanovina i, per tant, la pot fer servir tothom que estigui interessat en la cultura culinària i menjar sà i saludable.
El públic a qui està destinada és divers:
Cost d'utilització
La Ordenança fiscal núm. 26, Ordenança reguladora dels Preus Públics (OPP). ANNEX 15: SERVEI D'AULA GASTRONÒMICA MERCAT DEL CENTRE recull el preu públic a abonar: per dia d'ús 157,22 €. ANNEX 13: Per un matí o una tarda d'ús 78,61€.
Reduccions contemplades:
Paradistes, entitats sense ànim de lucre, primer sector i centres formatius VNG: 100%.
Particulars / Empreses VNG: 50%.
Altres entitats sense ànim de lucre no locals: 25%.