Menú

Garraf Coopera

L'Associació Garraf Coopera treballa en projectes de cooperació i sensibilització sobre el medi ambient i l'economia social i per unes relacions socials més justes, equitatives i cooperatives. La finalitat de l'Associació és la cooperació i suport al desenvolupament econòmic i social i millora ambiental mitjançant la realització d'activitats de cooperació tècnica, econòmica, educació i sensibilització ambiental i social. Els tres àmbits principals d'actuació són la cooperació internacional pel desenvolupament humà i sostenible, la formació i sensibilització en educació ambiental i per a la sostenibilitat social, i la recuperació i protecció de l'entorn natural local i territorial, així com la detecció, recuperació i protecció dels Camins Ramaders de Catalunya que passen pel terme municipal.

Pel que fa a la custòdia del territori, promocionen i signen acords de custòdia amb propietaris públics i privats de terrenys amb valors ambientals, perquè l'entitat pugui dur a terme accions de recuperació de flora, fauna, paisatge i patrimoni amb la participació de la societat civil. Els objectius en aquest aspecte són afavorir la implantació d'un mosaic agroforestal típic del paisatge vegetal del Garraf en el qual es combinin els espais oberts amb zones de bosc ben gestionades, i restaurar les comunitats vegetals típiques d'aquest paisatge, per tal que convisquin amb harmonia ecològica; recuperar espais oberts com prats de pastura, per facilitar la implantació d'aus rapinyaires que requereixen espais amb aquestes característiques per la caça; dinamitzar la recuperació dels cultius propis de la zona en els camps actualment en desús; i, finalment, restaurar els antics camins ramaders i camins rals d'unió entre poblacions, i els antics marges de pedra seca que els delimiten.

En aquest sentit, es va firmar un acord de custòdia de terreny municipal, conegut com el Turó del Sèu, on s'hi ha realitzat la restauració de camins i senders existents, campanyes de replantació d'erms amb arbrat i arbustiva, control de flora autòctona i de manteniment de la vegetació existent, restauració d'antigues basses i dipòsits d'aigua existents per afavorir la proliferació d'amfibis, invertebrats i la visita de fringíl·lids i aus migratòries, implantació d'una zona d'horts, i construcció d'un rellotge del cos humà amb espècies ramelleres.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord