Menú

23 de Setembre Dia Internacional per la visibilitat bisexual

El Dia per la Visibilitat Bisexual se celebra el 23 de setembre. Aquesta jornada visibilitza i reivindica el reconeixement de les persones que senten atracció sexual i desig cap a persones del seu mateix gènere i d'altres gèneres, per això s'emmarca dins les sexualitats plurisexuals, en comptes de les monosexuals com l'heterosexualitat o l'homosexualitat de gais i lesbianes. 

El manifest bisexual de 1990 emmarca les seves reivindicacions principals i segueix sent un document molt vigent. El 1999 va ser la primera vegada que es va reivindicar internacionalment l'orgull bisexual, va ser a la XXII Conferència Mundial de The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA) a Johannesburg, Sudàfrica.

L'any 2016, la Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales (FELGTB), un dels referents més importants del moviment associatiu lèsbic, gai, transexual i bisexual a l'Estat Espanyol, va declarar el  2016 com a Any de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat, amb l'objectiu de  trencar els estereotips al voltant d'aquest col·lectiu.

Aquesta jornada es va estenent per Catalunya, com a jornada de visbilització d'aquesta orientació sexual i de reivindicació contra la bifòbia i els estereotips que se'n deriven ja que, la bisexualitat és menys visible que altres orientacions sexuals i està carregada d'estereotips com pensar que la bisexualitat és una fase i no una orientació sexual.

La Regidoria de Convivència i Equitat, mitjançant el SAI LGBTI de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, proposa aquest 2022 una campanya a través de les xarxes socials per celebrar les diferents formes d'estimar, ser i sentir, sota el lema "Vilanova Diversa i Orgullosa"¿, el qual agruparà les diverses diades de visibilitat LGTBI+ amb el hashtag #VilanovaDiversaiOrgullosa.Us animem a compartir el hashtag a les xarxes socials per visibilitzar una ciutat  justa, equitattiva i protectora dels drets de totes les persones.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és membre de la Xarxa de Municipis LGBTI de Catalunya.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord