Menú

Esport i escola

Guia de l'esport en edat escolar

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú treballa per fomentar la pràctica esportiva en edat escolar. Per aconseguir-ho, la Regidoria d'Esports ha configurat una guia de consulta en la qual es recullen tots els esports en horari no lectiu, tant de competició com de lleure, que els infants i joves de 0 a 16 anys poden realitzar a la ciutat, ja sigui en els centres educatius o en els clubs i entitats esportives de VNG.
L'objectiu és fomentar la cultura esportiva entre aquest segment de la població des d'una vessant lúdica, de manera que infants i joves coneguin i gaudeixin de diversos esports i siguin ells mateixos qui decideixin en quin especialitzar-se.
Aquest recull permet als pares i mares realitzar una consulta directa i senzilla ja que, a banda del llistat de les diverses modalitats d'activitat física que es poden realitzar, trobaran altres informacions d'interès com els centres educatius i clubs on es poden realitzar, les edats necessàries per a practicar-los i diverses dades de contacte per ampliar la informació.

 

Guia de l'esport en edat escolar

Pati Obert

El Pati Obert és un projecte iniciat l'any 2010, impulsat i coordinat per diferents regidories de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb l'objectiu de posar a l'abast de la ciutadania els patis i les intal·lacions esportives exteriors d'algunes escoles. Actualment hi participen les escoles: Ginesta, Llebetx, Canigó, l'Arjau i Ítaca i es compta amb la col·laboració de l'Associació de Veïns del Tacó, l'AMPA de l'escola Llebetx, l'AMPA de l'escola Canigó i l'Associació de Veïns del Barri de Mar i l'AMPA de l'escola Ítaca, respectivament, que s'encarreguen del bon funcionament i bon ús de les insatl·lacions.

Amb la posada en marxa d'aquest programa es pretén:
- Ampliar les zones de joc i esbarjo de la ciutat.
- Impulsar la utilització dels patis i instal·lacions.
- Disminuir els actes vandàlics, fruit de l'ús indiscriminat i inapropiat que fan alguns ciutadans que salten les tanques dels recintes escolars. I poder aprofitar aquestes zones esportives de les escoles com a espais de lleure i esportius, per a infants, joves i ciutadania en general, en aquells períodes i horaris en que, fins ara, romanien tancats, com ara caps de setmana i determinats períodes de vacances.
- Aprofitar els espais i equipaments disponibles en horari no escolar.
- Donar resposta a la demanda social d'espais lúdics, d'esbarjo i d'esport, aprofitant el temps en què aquests espais estan en desús.

Horaris curs 2018 - 2019

Escola Ginesta: dissabtes i diumenges de 16 a 19h
Escola Llebetx: diumenges de 10 a 18h
Escoa Arjau: dissabtes i diumenges d'11 a 20h
Escola Canigó: diumenges de 10 a 18h
Escola Ítaca: diumenges de 10 a 19h

Pati Obert

Cruyff Courts 6vs6

Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d'ús lliure, de 30 x 20 metres, que tenen com a objectiu principal el foment de l'esport i el joc entre els infants i els joves, i que pretenen inculcar valors propis de l'esport com la responsabilitat, la integració, el joc en equip, la prevenció del sedentarisme o l'obesitat infantil.
A banda de ser un espai de joc lliure, anualment s'hi celebra el torneig Cruyff Courts 6vs6 adreçats a nenes i nens de sisè de primària, que hi participen a través dels seus centres educatius. El torneig , que sese celebra als diferents Cruyff Courts de tot el país, comença amb les fases preliminars, seguit de les semifinals i una fase final.

El respecte és el principal valor del Torneig Cruyff Courts 6vs6. Tots els participants signen la bandera de respecte, comprometent-se a respectar a la resta de participants, dins i fora del camp.

Cruyff Courts 6vs6
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord