Menú

Control de patologies i riscos en edificacions

El deure legal de manteniment i rehabilitació dels habitatges

Els serveis d'Habitatge i de Disciplina urbanística treballen conjuntament per garantir el compliment del deure legal dels propietaris de conservació i rehabilitació dels seus edificis i habitatges.

Amb caràcter general, les ordres d'execució són la mesura d'intervenció administrativa que permet a l'Ajuntament dur a terme les actuacions necessàries per a garantir l'adequat estat de conservació de l'edifici. L'incompliment d'aquestes ordres pot comportar per a la propietat la imposició de multes coercitives orientades a aconseguir el compliment de l'ordre.

L'equip tècnic del servei d'Habitatge pot realitzar inspeccions d'ofici o a petició d'una part interessada, per comprovar l'estat d'un immoble i el possible risc que hi pugui haver per a les persones. En cas que s'hagi d'iniciar un expedient de declaració de ruïna d'un immoble, aquest contindrà  un pronunciament respecte a si aquesta situació ha pogut o no derivar d'un incompliment previ del deure de conservació de la propietat, de manera que es puguin exigir les responsabilitats legals que corresponguin.

El deure legal de manteniment i rehabilitació dels habitatges
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord