Menú

Inspecció i control dels habitatges

Normativa i obligatorietat

L'ajuntament vetlla pel compliment del deure legal de conservació i rehabilitació dels edificis i habitatges, per evitar situacions de risc, ensorraments en interiors i despreniments en façanes que puguin posar en perill les persones.

Amb caràcter general, la intervenció administrativa  es realitza dictant ordres d'execució d'obres que obliguen les persones responsables de l'immoble a realitzar les actuacions necessàries per a garantir l'adequat estat de conservació de l'edifici. 

La Llei 18/2007 del dret a l'habitatge reconeix als ajuntaments la potestat per aprovar ordenances reguladores complementàries de les condicions d'habitabilitat establertes per la Generalitat i dels instruments de revisió periòdica dels edificis, i en aquest sentit, des de l'àrea de Territori es treballa pel compliment de les ordenances municipals vigents.

Tanmateix, la prioritat municipal és el foment de la conservació i la rehabilitació dels habitatges,  i si bé el control periòdic de l'estat dels edificis és una mesura imprescindible per a impedir la degradació irreversible del parc, la principal línia d'actuació municipal es fonamenta en impulsar els programes d'ajuts a la rehabilitació que anualment es gestionen des de l'Oficina Local d'Habitatge.

Normativa i obligatorietat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord