Menú

Recollida d'escombraries

La recollida a Vilanova i la Geltrú es realitza de manera selectiva. Per això, es disposa de diferents contenidors per poder disposar cadascuna de les fraccions:

Contenidor gris: rebuig 
Contenidor marró: fracció orgànica 
Contenidor verd: envasos de vidre 
Contenidor groc: envasos lleugers (plàstic, brics, llaunes) 
Contenidor blau: paper i cartró 

Una de les característiques dels nous contenidors són la seva adaptabilitat a persones amb problemes de visió i/o mobilitat.

Els contenidors incorporen innovacions tecnològiques, d'identificació universal (elements tàctils, de color...) i de disposició a l'espai públic per facilitar el seu ús al conjunt de la ciutadania. També incorporen millores de disseny, com el fet que les alçades superiors es baixen fins el 1.22 cm, o un doble sistema d'obertura, amb un nou pedal que millora l'accés del contenidor i una palanca manual, fàcilment accessible, que s'adapta a la mà.

La recollida de mobles i voluminosos es fa de forma concertada amb el servei. Cal trucar per concretar dia i hora per la recollida al telèfon gratuït 900 102 630. També s'aplicarà a les restes vegetals i restes de poda.

La taxa d'escombraries

Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa la prestació del servei de recollida, transport i valorització o dipòsit dels residus municipals generats al municipi de Vilanova i la Geltrú, tan d'origen domèstic com comercial.


 

La taxa d'escombraries

Com es bonifica la taxa?

La taxa d'escombraries domèstica preveu una bonificació de fins el 40% de la quota per fer aportacions de residus a la Deixalleria Punt Net o a la Deixalleria mòbil. Només es concedirà una bonificació per unitat familiar i habitatge

La taxa d'escombraries comercial preveu una bonificació de fins el 50% de la quota establerta, en quatre tarifes reduïdes.

Podeu consultar les bonificacions a l'Ordenança fiscal núm. 11, Taxa per a recollida d'escombraries.

Tràmits i criteris per sol·licitar les bonificacions

Com es bonifica la taxa?
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord