Menú

ODS 3 Salut i benestar

Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats

Actualment, el món s'enfronta a una crisis sanitària mundial sense preceents; la COVID-19 està propagant el patiment humà, desestabilitzant la economia mundial i canviant dràsticament les vides de milers de milions de persones a tot el món.

Abans de la pandèmia, es va aconseguir grans avenços en la millora de la salut de milions de persones. En concret, aquests avenços van aconseguir augmentar l'esperança de vida i reduir algunes causes de mort comuna associades amb la mortalitat infantil i materna. Tot i això, es necessiten més esforços per erradicar per complert una gran varietat de malalties i abordar un gran nombre de problemes de salut, tant constants com emergents. Només amb una financiació més eficient dels sistemes sanitaris, un major sanejament i higiene, i un major accés al personal mèdic, es  podran aconseguir avenços significatius a l'hora de salvar vides de milions de persones.

Les emergències sanitàries, com la derivada de la COVID-19, suposa un risc mundial i han demostrat que la preparaicó és vital. El Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament va assenyalar les grans diferències relatives a les capacitats dels països per lluitar contra la crisis de la COVID-19 i recuperar-se d'aquesta. La pandèmia constitueix un punt d'inflexió en quant a la preparació per les emergències sanitàries i la inversió en serveis públics vitals del segle XXI.

Es tracta de protegir la vida humana i aconseguir una qualitat de vida millor per a tothom.

Aquest objectiu té l'horitzó en prevenir i combatre les malalties transmissibles, noves i emergents, i totes les que, sense ser transmissibles, causen la major part de la mortalitat prematura, des del càncer fins a les afeccions coronàries. Cal enfortir, també, les mesures per al control del tabac, així com intensificar la prevenció i el tractament de l'abús de substàncies addictives. Així mateix, ens demana treballar per disminuir substancialment les morts i malalties causades per productes químics i per la pol·lució de l'aire, l'aigua i el sòl, així com els accidents de trànsit.

Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats

Fons documental

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord