Menú

Re@cciona

Projecte Re@cciona

El projecte Re@cciona s'emmarca en les activitats de sensibilització als centres educatius de Vilanova i la Geltrú, que la Regidoria de Cooperació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú impulsa als nostres centres de secundària des de l'any 2010. El format escollit és un Taller de Cinema i el producte final, la creació d'un curtmetratge realitzat íntegrament pel jovent participant, entorn al foment i el respecte dels drets humans.

És una proposta pedagògica adreçada al jovent de secundària, amb l'objectiu d'apropar-los el món de la cooperació i la solidaritat, tot incentivant la reflexió crítica i compromesa amb els drets humans i els objectius de desenvolupament sostenible.

Cada grup treballa en la producció d'un curtmetratge focalitzant l'atenció en els Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS, sempre amb una mirada critica cap a les societats menys igualitàries.

El projecte Re@cciona aporta un mètode innovador a l'educació en valors dins les aules i és una proposta engrescadora tant per a l'alumnat, com per al professorat, les ONG i entitats que hi participen.

A partir d'aquest treball conjunt es reflecteix la visió crítica del jovent i les seves aportacions, per incorporar els canvis necessaris en el nostre entorn més immediat.

Projecte Re@cciona

Re@cciona curs 2023-2024

Element 1
Element 2

Re@cciona curs 2022 - 2023

Element 1
Element 2

Re@cciona Curs 2021-2022

Element 1
Element 2

El curs 2021-2022 celebrem l'11a. edició d'aquest projecte amb la participació dels grups de l'IES Dolors Mallafré, IES F.X Lluch i Rafecas, IES Baix a Mar, Escola El Cim, Col·legi Santa Teresa de Jesús, IMET PFI Auxiliar de Vendes, UEC, IES Manel de Cabanyes, Col·legi Divina Providència. Enguany cada grup ha treballat en la producció d'un curtmetratge,  sempre amb una mirada critica cap a les societats menys igualitàries focalitzant l'atenció en els següents Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS. 

  • Objectiu 1. Fi de la pobresa
  • Objectiu 2. Fam zero
  • Objectiu 3. Salut i benestar
  • Objectiu 5. Igualtat de Gènere 
  • Objectiu 7. Energia neta i assequible
  • Objectiu 10. Reducció de les desigualtats 
  • Objectiu 13. Acció climàtica 
  • Objectiu 16. Pau, justícia i institucions sòlides

Aquest curs les xerrades als centres educatius han anat a càrrec de Mariana González i la delegació de VNG i Barcelona, Enrique Castro, Teresa Gispert, Maria Núria Plana, Marta Rius i Rosa Català, Mònica Guiteras i Enric Garriga Elies. L'equip tècnic ha estat el Jaume Fargas i la Maia Gardes.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord