Menú

ODS 8 Treball digne i creixement econòmic

Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom

Un creixement econòmic inclusiu i sostingut pot impulsar el progrés, crear llocs de treball dignes per tothom i millorar els standards de vida.

La COVID-19 ha alterat milers de milions de vides i han posat en perill la economia mundial. El Fons Monetari Internacional (FMI) preveu uan recessió mundial tan dolenta o pitjor que la de 2009. A mesura que s'intensifica la pèrdua de treball, la Organització Internacional de Treball estima que aprop de la meitat de tots els/les treballadors /es a nivell mundial es troba en risc de perdre els seus mitjans de subsistència.

Fins i tot abans del brot de la COVID-19, era probable que un de cada cinc països (on viuen milers de milions de persones que viuen en situació de pobresa) haguin vist que els seus ingressos per càpita s'han reduit en 2020. A dia d'avui, les perturbacions econòmiques i financeres derivades de la COVID-19 (com les alteracions en la producció industrial, la caiguda dels preus dels productes bàsics, la volatilitat dels mercats financers i l'augment de la inseguretat) es troben desabaratant el ja de per si tebi creixement econòmic i empitjorant els riscos accentuats d'altres factors.

Aquest objectiu té la intenció de promoure les activitats productives, el turisme sostenible, l'ocupació digna, la creativitat i la innovació, l'emprenedoria i les microempreses i pimes. Demana d'incrementar la productivitat mitjançant la diversificació, la modernització tecnològica i la innovació. Però també requereix avançar cap a una economia més desmaterialitzada i circular, i assumir determinats compromisos socials, amb l'ocupació de qualitat, amb la seguretat en la feina i amb la inserció laboral, pensant sobretot en les persones joves.

L'ús del recursos, tant en la producció com en el consum, haurà de ser cada cop més eficient, i caldrà procurar desvincular el creixement econòmic de la degradació del medi ambient.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord