Menú

ODS 11 Ciutats i comunitats sostenibles

Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilents i sostenibles

Les ciutats són els espais més dinàmics que ha generat la humanitat, i alhora allotgen grans disparitats: des dels centres capdavanters de recerca fins a les bosses de pobresa més extrema.

A les ciutats hi viu  més de la meitat de la humanitat i per assolir el repte del desenvolupament sostenible global implica el ple compromís d'aquestes.

Les ciutats han d'esdevenir capdavanteres en la generació de sistemes humans de qualitat i perdurables i han de garantir la seguretat i els mínims d'una vida digna per a tots els ciutadans: un habitatge en condicions assequibles, els serveis bàsics, l'educació i la sanitat, però també la mobilitat (amb una bona planificació), espais verds de qualitat i una vida comunitària activa.

L'ODS 11 és en el cor del propi concepte de la Xarxa en tant està formada, fonamentalment, per ciutats i pobles.

Pràcticament totes les fites d'aquest ODS 11 tenen relació amb l'acció de la Xarxa i el món local en major o menor mesura: des de fites sobre l'habitatge digne, el transport sostenible, l'urbanisme inclusiu i sostenible, la protecció del patrimoni cultural i natural, la qualitat de l'aire, les zones verdes i la naturalització de les ciutats, el canvi climàtic, etc.

Un dels espais nous dels quals disposa la Xarxa és la Comissió de promoció de la biodiversitat  urbana, a través del qual s'ha impulsat un cicle de seminaris tècnics molt reeixits.

Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilents i sostenibles
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord