Menú

ODS 14 Vida submarina

Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible

Els oceans, per la seva composició i característiques, garanteixen l'estabilitat climàtica i permeten que la Terra sigui un planeta habitable.

A més, proveeixen d'aliments i altres productes la meitat de la població del món. Tot i això, les grans masses d'aigua, mars i oceans, es veuen sotmeses a una intensa pressió. Els oceans reben grans quantitats de contaminants, sobretot des de terra ferma (químics, sobretot de l'agricultura, i tot tipus de plàstics, entre d'altres), i pateixen una sobreexplotació dels recursos pesquers.

L'ODS 14 aborda els greus problemes que afecten els mars i els oceans. Es tracta de protegir i gestionar de manera sostenible els ecosistemes marins i costaners, amb la perspectiva de conservar almenys el 10 % de totes aquestes àrees. D'altra banda, s'ha de poder preservar la pesca impulsant sistemes pesquers que fomentin la capacitat de regeneració dels ecosistemes.

Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible

Fons documental

Quasi tot el plàstic que produïm al món acaba als oceans. Només se'n recicla un 10%. Més de tres mil milions de persones depenen de la diversitat biològica marina i costanera per al seus mitjans de vida.

Un 40% dels oceans del món es veu severament afectat per les activitats urbanes: contaminació, esgotament dels recursos pesquers i pèrdua d'habitats costaners.

Curtmetratges realitzats pels centres educatius sobre l'ODS 14. Vida submarina

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord