Menú

ODS 7. Energia neta i sostenible

ODS 7. Garantir l'accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a totes les persones

El món avança cap a la consecució de l'Objectiu 7 amb indicis encoratjadors que l'energia s'està tornant més sostenible i àmpliament disponible. L'accés a l'electricitat als països més pobres ha començat a accelerar-se, l'eficiència energètica continua millorant i l'energia renovable està aconseguint resultats excel·lents al sector elèctric.

Tot i això, cal prestar més atenció a les millores per a l'accés a combustibles de cuina nets i assegurances, ia tecnologies per a 3000 milions de persones, per expandir l'ús de l'energia renovable més enllà del sector elèctric i incrementar l'electrificació a l'Àfrica subsahariana.

¿informe de progrés en matèria d¿energia proporciona un registre mundial del progrés relatiu al¿accés al¿energia, l¿eficiència energètica il¿energia renovable. Avalua el progrés aconseguit per cada país en aquests tres pilars i ofereix una panoràmica del camí que ens queda per recórrer per aconseguir les fites dels objectius de desenvolupament sostenible 2030.

Es tracta de garantir que totes les persones tinguin accés als serveis energètics i d'incrementar el flux d'energia verda. 

Aquest objectiu aborda aspectes relacionats amb garantir l'accés universal a serveis d'energia nets, assequibles, fiables i moderns. D'altra banda, i considerant l'actual context de canvi climàtic, aquests aspectes han de sumar-se, necessàriament, a l'augment de la proporció d'energies renovables, l'eficiència energètica, la investigació i la promoció de la inversió en infraestructures energètiques i tecnologies netes.

7.1 Per a 2030, garantir l'accés universal a serveis d'energia assequibles, confiables i moderns.

7.2 Per a 2030, augmentar substancialment el percentatge d'energia renovable en el con­junt de fonts d'energia.

7.3 Per a 2030, duplicar la taxa mundial de millora de l'eficiència energètica.

7.a Per a 2030, augmentar la cooperació internacional per tal de facilitar l'accés a la investigació i a les tecnolo­gies energètiques no contaminants, incloses les fonts d'energia renovables, l'eficiència energètica i les tecnologies de combustibles fòssils avançades i menys contaminants, i promoure la inversió en infraestructures energètiques i tecnologies d'energia no contaminant.

7.b Per a 2030, ampliar la infraestructura i millorar la tecnologia per tal d'oferir serveis d'energia moderns i sos­tenibles per a tots els països en desenvolupament, en particular els països menys avançats, els petits estats insulars en desenvolupament i els països en desenvolupament sense litoral, d'acord amb els programes de suport respectius.

ODS 7. Garantir l'accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a totes les persones

Fons documental

El 86% de la producció d'energia prove de combustibles fòssils, altament contaminants. La realitat és que 3.000.000 de persones depenen de la biomassa tradicional, com la fusta i els residus de plantes i animals, per cuinar i per a la calefacció.

El 13% de la població mundial encara no té accés a serveis d'electricitat moderns.

L'energia és el factor que contribueix principalment al canvi climàtic i representa al voltant del 60% de totes les emissions mundials de gasos amb efecte d'hivernacle.

La contaminació de l'aire en locals tancats a causa de l'ús de combustibles per a l'energia domèstica va causar 4,3 milions de morts el 2012, 6 de cada 10 van ser dones i nenes.

Curmetratges realitzats pels centres educatius sobre l'ODS 7. Energia neta i sostenible

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord