Menú

ODS 6 Aigua i sanejament

Garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l'aigua i el sanejament per a totes les persones

Tot i que s'ha aconseguit de manera substancial avançar en l'ampliació a l'accès d'aigua potable i sanejament, existeix milers de milions de persones ( principalment en àrees rurals) que encara els manca els serveis bàsics. A tot el món, una de cada tres persones no té accés a l'agiua potable salubre, dos de cada cinc persones no disposen d'una instal.lació bàsica destinada a rentar-se les mans amb aigua i sabó, i més de 673 milions de persones encara defequen a l'aire lliure.

La pandemia de la COVID-19 ha posat de manifest la importància vital del sanejament, la higiene i un accès adequat a aigua neta per prevenir i contenir les malalties. La higiene de mans salva vides. D'acord amb la Organització Mundial de la Salut (OMS), el rentat de mans és una de les accions més efectives que es poden dur a terme per reduir la propagació de patògens i prevenir infeccions, inclòs el virus de COVID-19. Encara així, hi ha milers de milions de persones amb manca d'accès a l'aigua potable i sanejament, i els fons són insuficients.

Es tracta de garantir que tothom tingui accés a aigua potable i a instal·lacions sanitàries.

Aquest objectiu incideix en l'accés a l'aigua potable, com també el sanejament i la gestió d'ecosistemes d'aigua dolça, essencials per a la salut humana, la sostenibilitat ambiental i la prosperitat econòmica. Promou l'accés universal, equitatiu i a un preu assequible a l'aigua potable i als serveis de sanejament i higiene adequats. D'altra banda, es tracta de millorar la qualitat de l'aigua i augmentar-ne substancialment el reciclatge i la reutilització en condicions de seguretat, així com d'utilitzar de manera eficient els recursos hídrics. 

Curtmetratges realitzats pels centres educatius sobre l'ODS 6. Aigua i sanejament

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord