Menú

El patí català

La Copa Amèrica de vela ha propiciat l'organització d'una regata d'exhibició de patí català en aigües vilanovines, a la qual s'han inscrit 210 participants.  Es tracta d'una xifra rècord que supera de llarg les expectatives de l'organització.

La regata d'exhibició de patí a vela tindrà dues mànegues: una el dissabte, 16 de setembre, i l'altra, el diumenge, 17 de setembre, a les 12.30 h. El recorregut estarà ubicat en un dels trams del camp de regates oficial en el qual, una estona més tard, competiran els sis AC40 de la regata preliminar de la 37a Copa Amèrica.

El patí català és una embarcació de vela lleugera sense timó, genuïnament catalana. L'any 1942 Vilanova i la Geltrú ja va acollir una regata d'aquestes embarcacions que resultaria històrica, ja que les dimensions del prototip guanyador es fixarien com a estàndard a partir d'aquell moment.

L'organització i logística d'aquesta regata d'exhibició és a càrrec dels clubs Patí Vela Barcelona, Club de Mar Vilanova i Club Marítim de Cubelles, que han forjat una aliança per a convocar aquest esdeveniment. També compten amb el suport de l'Associació Esportiva Internacional de Patins de Vela.

A causa de les restriccions d'accés a les instal·lacions portuàries de Vilanova i la Geltrú que ocuparan els equips de la regata preliminar, l'organització ha previst que el Club Marítim Cubelles sigui el punt de concentració de la flota de patins de vela prèviament a la prova de dissabte.

Francesc Roig Toqués, pioner del patí català

En el marc de les Festes de Sant Pere de l'any 2018, l'Arxiu Comarcal del Garraf va inaugurar una exposició fotogràfica sobre el patí de vela català i el seu màxim exponent a la ciutat de Vilanova, Francesc Roig Toqués, en el desè aniversari de la seva mort. Es tracta d'unes fotografies del seu fons personal, cedides per la seva família i digitalitzades i tractades a l'Arxiu Comarcal del Garraf.

Fotografies: Fons Roig Toqués i Fons fotogràfic municipal

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord