Menú

Bones Pràctiques SOCIAL

#Jonollençomenjar

Taller dirigit a infants per a fomentar la conscienciació i el compromís individual per formar part de la solució sobre el malbaratament alimentari.

 

#Jonollençomenjar

JORNADA DE LA INCLUSIÓ SOCIAL A VILANOVA I LA GELTRÚ

Jornada anual que vol ser un espai de reflexió, sensibilització i capacitació per a una ciutadania més crítica, amb més sentit del bé comú i promoure valors cívics i ciutadans com la fraternitat, solidaritat i justícia social.

 

JORNADA DE LA INCLUSIÓ SOCIAL A VILANOVA I LA GELTRÚ

VINCLES, MENTORIA SOCIAL

Aquest projecte facilita el contacte entre joves migrants o bé joves migrants sols en situació de vulnerabilitat i persones que, de manera voluntària, volen acompanyar als joves en el seu procés d'emancipació i en el seu coneixement de la ciutat d'acollida

 

VINCLES, MENTORIA SOCIAL

PROJECTE ANTENA

Projecte que proporciona eines i recursos als estudiants de 12 a 16 anys per fomentar la seva participació activa i donar-los un paper significatiu en la construcció de la societat, a la vegada que apropa l'Oficina jove i els seus serveis als centres de secundària i als seus estudiants

PROJECTE ANTENA

CORRESPONSALS VILANOVA

Programa de participació activa i apoderament per a joves que pretèn recollir les demandes i interessos del jovent, i organitzar activitats tot promocionant un oci saludable i atractiu

CORRESPONSALS VILANOVA

HORTS URBANS ECOLÒGICS

Espais per a la divulgació de l'agricultura de proximitat i ecològica, d'educació ambiental i de relació social.

HORTS URBANS ECOLÒGICS

PROJECTE FORMATIU TRÀNSIT

Dispositiu formatiu d'àmbit comarcal dirigit a donar formació laboral a persones amb diversitat cognitiva provinents d'un Pla de Formació i Inserció (FPI)

PROJECTE FORMATIU TRÀNSIT

GARRAF SINGULAR

Enfortir el vincle amb el seu entorn (entitats de caire associatiu, culturals, socials, etc.) de joves entre 16 i 29 anys participants als Projectes Singulars i que coneguin les entitats i el món del voluntariat al territori, a través de la seva participació activa en les activitats esmentades.

GARRAF SINGULAR

CICLE DE XERRADES

Cicle de xerrades organitzat per l'IMET que aborda temes relacionats amb l'educació, proporcionant informacions i recursos i per donar suport a la tasca educativa de les famílies i professionals.

CICLE DE XERRADES

CULTURA EMPRENEDORA A PRIMÀRIA

El projecte Cultura emprenedora  s'adreça a tot l'alumnat de primària del municipi, amb l'objectiu de convertir l'infant en un subjecte actiu perquè desenvolupi les pròpies idees, generi possibilitats per resoldre problemes i prengui decisions, ajudant-lo, així, a agafar el timó de la seva vida.

CULTURA EMPRENEDORA A PRIMÀRIA

PROJECTE EN COMPANYIA

Projecte en el marc del Barri del Nucli antic que pretèn millorar la qualitat de vida de persones grans, persones en situació de dependència i/o en risc d'exclusió social, a través d'un servei d'acompanyament fora del domicili de suport a la gestió quotidiana i d'integració social.  A la vegada, vol millorar l'ocupabilitat de persones en situació d'atur del barri mitjançant la contractació de dues persones acompanyants.

PROJECTE EN COMPANYIA

ACCIONS PER A LA INSERCIÓ DE PERSONES AMB DIAGNÒSTIC DE SALUT MENTAL

Assolir un desenvolupament socioeconòmic generador d'ocupació el més integrat, inclusiu, equilibrat i sostenible a Vilanova i la Geltrú i a la seva àrea d'influència a través de sensibilitzar a les empreses de la comarca sobre les possibilitats laborals de les persones amb un diagnòstic de salut mental, capacitar a les persones i buscar l'encaix entre l'oferta i la demanda laboral.

ACCIONS PER A LA INSERCIÓ DE PERSONES AMB DIAGNÒSTIC DE SALUT MENTAL

PREMI MENJALLIBRES

Fomentar la lectura i els hàbits lectors entre l'alumnat d'ESO, tant de centres públics com concertats d'una manera lúdica i participativa: compartint les lectures proposades, la valoració de les mateixes i les sessions presencials que s'organitzin al llarg del curs.

PREMI MENJALLIBRES

PATI OBERT

Oferir els patis dels centres educatius per a la participació de la infància i la joventut en activitats educatives tot ampliant les zones esportives, d'esbarjo i de joc de la ciutat. i, d'altra banda, generar un vincle de proximitat amb la comunitat.

PATI OBERT

PROGRAMA DE FORMACIÓ I INSERCIÓ ADAPTAT

El Programa de Formació i Inserció Adaptat (PFI adaptat) d'auxiliar de comerç i atenció al públic, està adreçat a joves amb diversitat cognitiva entre 16 i 21 anys que no hagin assolit el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que no estiguin treballant, i el seu objectiu és l'aportació d'una primera experiència laboral per aquests joves.

PROGRAMA DE FORMACIÓ I INSERCIÓ ADAPTAT

PROJECTE PLANTA'T

L'objectiu és treballar la sensibilització ambiental i la cohesió veïnal a través d'activitats, accions i tallers comunitaris sobre agricultura ecològica.

PROJECTE PLANTA'T

PROJECTE MATÍ

Servei d'orientació, assessorament i acompanyament sociolaboral adreçat a persones de la comarca que estan en tractament psicològic i/o psiquiàtric i que volen un servei especialitzat per accedir i mantenir-se en el mercat de treball.

PROJECTE MATÍ

PROJECTE TIMOL

L'objectiu principal del programa és la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual dins l'entorn de treball ordinari, conscienciant les empreses de les capacitats de les persones amb aquestes característiques i augmentant el nombre d'empreses que incloguin en la seva plantilla personal amb discapacitats intel·lectuals. 

PROJECTE TIMOL

OFICINA JOVE DEL GARRAF

Serveis d'informació, assessorament i orientació personalitzats i adaptats a les necessitats i demandes concretes, en diversos temes especialitzats que ajuden els i les joves a resoldre aspectes que els faciliten la seva autonomia personal.

OFICINA JOVE DEL GARRAF

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS JOVES

Iniciativa que pretén fomentar la capacitat real de decisió de les persones més joves del municipi, les quals podran proposar i decidir com destinar 50.000 € del pressupost municipal.

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS JOVES

BLOG COMPARTIM

Espai a la Intranet municipal que té com a bojectiu oferir i generar un espai de participació i diàleg entre totes les persones integrants de l'Ajuntament tot fomentant-ne la responsabilitat i el compromís amb l'organització.

BLOG COMPARTIM

CODI D'ÈTICA I BON GOVERN

Té com a objectiu establir un marc d'integritat institucional que reculli els principis, criteris i instruments que permetin incrementar els nivells de transparència en la gestió pública, el comportament ètic del seu personal i la millora de les relacions de confiança entre la ciutadania i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

CODI D'ÈTICA I BON GOVERN

MAPA DE CONSUM RESPONSABLE

Mapa que situa les iniciatives de l'economia social i solidària a la ciutat per donar visibilitat a les iniciatives d'economia transformadora de la ciutat, generar consciencia ciutadana entorn un consum més conscient i sostenible, així com generar sinergies i accions d'intercooperació entre les diferents iniciatives que s'hi apleguen.

MAPA DE CONSUM RESPONSABLE

FIRABEC JOVE

Activitat comunitària en format de Fira destinada majoritàriament al públic jove per fer difusió dels recursos existents al territori destinats a la millora del benestar emocional de persones joves i les seves famílies.

FIRABEC JOVE

ABORDATGE INTERDISCIPLINAR I INTERSERVEIS SOCIAL I SANITARI

Treball col.laboratiu que té com a objectiu mantenir una relació permanent i col·laborativa entre els serveis d'atenció social i sanitària del municipi, per fer un abordatge conjunt de les situacions més complexes que són tractades en paral·lel pels diversos serveis.

ABORDATGE INTERDISCIPLINAR I INTERSERVEIS SOCIAL I SANITARI

CAFÈ CALIU

Servei d'esmorzars de dilluns a divendres per a persones en extrema vulnerabilitat social i econòmica que ofereix cobertura de necessitats bàsiques alhora que s'utilitza com espai de socialització. Gestionat per l'entitat ALÈ.

CAFÈ CALIU

L'ECONOMAT DE VILANOVA I LA GELTRÚ

L'economat de VNG és un servei social de distribució d'aliments gestionat sota la modalitat d'un supermercat. És un projecte co-construit i co-liderat per Càritas i per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

L'ECONOMAT DE VILANOVA I LA GELTRÚ

ESPAI SOPEM

Menjador social nocturn que reaprofita els excedents dels menús escolars per oferir un àpat calent a les persones que es troben en extrema situació de vulnerabilitat social, liderat per l'entitat Grupo 5/14.

ESPAI SOPEM
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord