Menú

Actuacions i activitats

 • ACTUACIONS DE PROTECCIÓ, CONSERVACIÓ I INFORMACIÓ AMBIENTAL

Des del 2006 s'han realitzat diverses campanyes de MANTENIMENT, INFORMACIÓ I VIGILÀNCIA AMBIENTAL DE L'ESPAI PROTEGIT PLATJA LLARGA DE VILANOVA I LA GELTRÚ.

Campanyes de sensibilització sobre els valors de Platja Llarga, que han consistit en diverses accions com:

 1. Jornades d “Anellament científic d'aus a Platja Llarga”
 2. Jornades de voluntariat ambiental juntament amb el Consorci Els Colls i Miralpeix - Costa Garraf, de neteja de la platja, extracció de plantes al·loctones, i millora de la zona dunar. Campanya “Clean Up Day”.
 3. Participació municipal a la V campanya de platges verges impulsada per ecologistes en acció
 4. Exposició "Instantànies de Platja Llarga, espai protegit”, a partir d'un concurs de fotografia, amb més de vint imatges fotogràfiques que revelen la qualitat natural d'aquest indret natural protegit.

 

 • ACTUACIONS DE RESTAURACIÓ I MILLORA DE L'ESPAI
 1. Restauració i renaturalització ambiental a Platja Llarga - En un primer moment es va protegir la zona dunar, preservant-ne la seva entrada a través d'estaques i cordes, aquest arranjament ha permés un increment i consolidació de les dunes litorals.
 2. Execució del Projecte “RESTAURACIÓ I MILLORA DE L'HÀBITAT DEL SALICORNIÀ EN RISC D'EXTINCIÓ A PLATJA LLARGA” mitjançant una subvenció que atorga el departament de Medi Ambient per al finançament d'actuacions en les espais naturals protegits. Anya 2010Any 2010. Import total actuació: 30.000 euros.
 3. Execució del Projecte “ARRANJAMENT D'ELEMENTS DE CANALITZACIÓ DEL FLUX DE VIANNANTS DE L'ESPAI NATURAL DE PLATJA LLARGA” mitjançant una subvenció que atorga el departament de Medi Ambient per al finançament d'actuacions en els espais naturals protegits. Any 2012. Import total actuació: 15.684,36 euros.
 4. Execució del projecte: “RESTAURACIÓ I MILLORA D'HÀBITATS (comunitats dunars, salicornià i fonoll marí) a Platja Llarga amb eliminació d'espècies invasores per a la potenciació de la transició i connectivitat entre hàbitats”, mitjançant una subvenció que atorga el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural pel finançament d'actuacions en els espais naturals protegits. Any 2014. Import total de l'actuació: 17.473,16 euros.
 5. Feder 2018-2019 - PROPERAMENT. El Consell Comarcal del Garraf té concedit un ajut europeu FEDER.  En aquest període es realitzaran tasques de neteja, conservació, senyalització, vigilància i protecció provisional, a més de la reformulació dels documents tècnics que permetran d'incorporar el sòl actualment privat al conjunt de sòls públics, i ampliar l'àmbit de protecció a la totalitat del sector.

 

 • INVESTIGACIÓ I RECERCA

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú realitza periòdicament una col·laboració amb la UB, departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Facultat de Biologia, realitzant estudis de seguiment i recerca a la Platja llarga (treballs finals de màster, fi de grau, etc.)

Es realitzen també seguiments de l'avifauna, a través de col·lanoracions amb l'ICO i altres ornitòlegs especialistes de la comarca.

Seguiment continuat d'espècies de fauna rellevants, com poden ser la sargantana cua-roja, el corriol camanegre, etc.  amb la col3laboració d'experts i naturalistes estudiosos del territori.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord