Menú

Usos i bones pràctiques

PLATJA LLARGA, una platja especial Platja Llarga no compta amb els serveis habituals en la resta de platges, això es realitza per tal que l'indret pugui genera r dinàmiques més naturalitzades, afavorir la dinàmica de la fauna i flora i potenciar el valor paisatgístic d'aquest tram de costa.

És per això que durant els mesos estivals no hi ha servei de socorrisme ni de vigilància aquàtica i no es realitza neteja mecànica no de la sorra ni de la línia de costa. Aquest darrer fet afavoreix que l'indret tingui una dinàmica el més naturalitzada possible de relació amb el mar.

En aquest sentit, aquesta temporada 2009 fins i tot s'han reduït el nombre de papereres i se n'han deixat únicament dues, una a cada punta. L'objectiu és evitar el pas de la maquinària de neteja, permetre millorar la consolidar la conservació i recuperació de les dunes i no destorbar la nidificació en sorra de les aus litorals, així com potenciar el valor paisatgístic. 

Únicament es realitzen tasques de neteja manual, a càrrec del servei municipal de neteja, per enretirar les restes de la presència humana (ampolles, plàstics, papers, etc.). De forma general, no s'enretiren les aportacions marines que arriben a la costa, ja que serveixen d'aliment a l'avifauna. Tot i així en casos excepcionals de grans aportacions de detritus de la costa després d'inspecció tècnica l'ajuntament pot posar en marxa altres dispositius de neteja

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina?
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord