Menú

Pla de vigilància d'incendis forestals (PVI)

 

El Pla d'informació i Vigilància contra incendis (PVI), és un pla de vigilància mòbil amb reforç especial en els parcs de la província amb una xarxa de punts de guaita i amb un programa d'actuacions especials per als dies de risc molt alt o extrem d'incendis forestals, amb la finalitat de minimitzar al màxim el risc o l'abast dels incendis en cas que es produeixin. El PVI combina la informació a la població, de la normativa vigent segons Decret 64/95 de 7 de març. 

El PVI s'executa mitjançant campanyes anuals en períodes de risc alt d'incendi (que són aproximadament del 15 de juny al 10 de setembre). El PVI es desenvolupa per un Programa tècnic liderat per la Diputació i que l'ajuntament i l'ADF col·laboren en la planificació, execució, control i valoració. Es dissenyen un conjunt d'accions informatives, dissuasives i d'anticipació, dirigides a evitar l'inici dels incendis forestals. El PVI conté propostes per al desplegament i distribució al territori de personal especialitzat i del material necessari per a complir la seva tasca d'informació i vigilància amb eficiència i seguretat.

La coordinació, el disseny i la gestió del PVI és a càrrec de la Secció de Prevenció d'Incendis Forestals de l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari (Oficina de Prevenció d'Incendis) de la Diputació de Barcelona, que està especialitzada en l'anàlisi i el disseny d'estratègies i sistemes per a la prevenció dels incendis forestals, amb la participació i col·laboració dels ajuntaments.

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord