Menú

PROJECTES PEDAGÒGICS

Cal destacar la necessitat de la incidència de la Cultura en l'Educació. Per això, a més a més de la col.laboració del Teatre Principal en el P.A.E. i a l'Anem al Teatre, impulsem una línia pedagògica mitjançant dues propostes: el Tots Dansen i la Maleta del Dan dan dansa del Mercat de les Flors de Barcelona. 

Es tracta de dos programes destinats als centres d'educació primària i secundària. Aquests projectes tenen per objectiu la voluntat de vetllar per l'educació i l'aproximació a la dansa, on la participació i treball en equip són essencials.

TOTS DANSEN
Dirigit a alumnes i professorat de Secundària

És un projecte de pràctica artística a l'aula i està destinat a introduir i apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic més jove. Es presenta com una eina educativa pel professorat, però sobretot s'introdueix com una vivència i experiència positiva, tant personal com col·lectiva. D'altra banda, el procés de creació coreogràfica que es comparteix entre alumnes i professors, amb la supervisió artística del coreògraf/a, dona com a resultat final un espectacle de dansa contemporània. El col·lectiu de joves i professorat viuen una experiència que va més enllà de l'àmbit educatiu, es tracta d'una experiència personal que tramet una sèrie de valors als joves a través de la cultura. Una eina de participació i treball en equip i de cohesió social.

Aquest projecte forma part d'un dels eixos principals del Pla d'Impuls de la Dansa, promogut per la Generalitat de Catalunya, del que el Teatre Principal en forma part, amb l'objectiu de reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l'educació, les escoles i la comunitat. 

Tots Dansen es dur a terme amb la complicitat del Mercat de les Flors de Barcelona i la Xarxa Transversal. El creixement exponencial del projecte ha fet que enguany ja siguem 9 les ciutats que hi participem. En total són entorn els 200 alumnes els participants en el projecte. Es representen 4 funcions, per a públic escolar i per a públic en general. Cada any la coreografia de la producció va a càrrec d'un/a coreògraf/a de prestigi, seleccionat/da pel Mercat de les Flors i les ciutats participants. D'altra banda, Angi Mas, la formadora-ballarina local, s'encarrega de la formació dels alumnes dels instituts participants.

LA MALETA DEL DAN DAN DANSA. MERCAT DE LES FLORS
Dirigit a alumnes i professorat de Infantil i Primària 

En col·laboració amb el Mercat de les Flors, des del Teatre Principal oferim a les escoles de Infantil i Primària de la ciutat la possibilitat de disposar d'aquesta maleta. Es tracta d'un recurs pedagògic que proposa unes activitats definides i recollides en un dossier i acompanyat de materials diversos que ajuden a potenciar la creativitat i la imaginació a l'aula, per edats i per cicles educatius.

S'hi introdueixen 5 conceptes de dansa i s'acompanya d'unes activitats que es detallen per edats i per cicles educatius. Els principals objectius de la maleta són: entendre la dansa des d'una perspectiva lúdica, utilitzar el llenguatge del cos com una forma comunicativa i artística i poder comptar amb un criteri personal i fonamentat sobre la dansa.

Per disposar de la maleta, cal posar-se en contracte amb nosaltres a: 93 814 00 00 ext. 3176 / escenavilanova@vilanova.cat, de dl a dv de 10 a 14h.

Tots Dansen (curs 2017-2018)

Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord