Menú

Mèrignac Aquitània

Agermanaments

Els agermanaments estableixen contactes i lligams entre dues poblacions amb l'objectiu de dur a terme intercanvis entre elles. 

Tots els agermanaments tenen en comú la voluntat de compartir experiències que ajudin a enriquir la realitat social i cultural dels municipis que hi participen.

Vilanova i la Geltrú està agermanada amb:

Matanzas (Cuba)
Mérignac (França)
Vila-Real (Pais Valencià)

Agermanament amb Mérignac

Mérignac és una ciutat d'uns 65.000 habitants situada al sud-oest de França, al departament de la Gironda, Aquitània. És una ciutat de referència per la qualitat i quantitat d'equipaments socials i esportius de què gaudeix. 

El protocol d'agermanament aglutina, entre d'altres qüestions, relacions d'intercanvi en diferents àmbits: econòmic, organització municipal, serveis municipals, cultural, esportiu i vida associativa. 

Per a Vilanova i la Geltrú aquest agermanament va suposar el coneixement a fons d'una ciutat europea i alhora un espai de trobada i intercanvi que permetria conèixer noves maneres de fer. En aquell moment, a l'Estat espanyol era molt recent l'entrada en funcionament dels ajuntaments democràtics, i era important trobar referències per anar situant la ciutat en el marc de l'Europa dels pobles. 

Des de llavors s'han realitzat intercanvis en tots els sectors possibles: escolars, culturals, associatius, esportius, de solidaritat i cooperació, de formació, municipals, econòmics. L'avaluació general de les accions portades a terme dóna un balanç positiu.

Ara, els nous temps plantegen nous reptes. Els objectius són consolidar de forma conjunta projectes de cooperació i solidaritat, dinamitzar les relacions econòmiques, aconseguir programes de formació conjunts, aprofundir-se en l'Europa dels pobles i de les persones, abordar conjuntament problemes globals com el medi ambient, la immigració, el civisme, l'educació, etc.

En definitiva, un agermanament és un procés dinàmic i ha de caminar en una línia de canvi i millora continua. 

Agermanament amb Mérignac
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord