Menú

Programa d'educació alimentària i nutricional

Tallers d'educació alimentària a les escoles

Els hàbits alimentaris d'una població constitueixen un factor determinant del seu estat de salut. Per aquest motiu l'any 1994 la Regidoria de Salut Pública del nostre ajuntament, va començar amb els primers tallers del Programa d'Educació Alimentària i Nutricional. Des de llavors, aquest programa s'ha anat ampliant i compta actualment amb 8 tallers adreçats a educació infantil i primària, el que fa que cada any hi passin més de 4000 alumnes. En aquests tallers també es treballa la sostenibilitat alimentària.

Tallers d'educació alimentària a les escoles

Recursos contra el malbaratament alimentari

Xerrada sobre Alimentació sostenible i malbaratament alimentari, dins del cicle de xerrades de l'IMET

Consumiu productes de temporada per una alimentació sostenible

Recomanacions per garantir que els aliments servits en actes públics municipals siguin saludables i sostenibles: infografia

Guia visual orientativa de racions al menjador escolar, edició 2017

Pesa i pensa: una eina contra el malbaratament alimentari als menjadors escolars

Calcula el valor dels aliments: calcula els recursos que calen per produir els aliments que consumeixes o malbarates

Emporta't amb seguretat els aliments que no has consumit del restaurant a casa: consells de seguretat alimentària (ACSA)

Què pots fer tu per aprofitar el menjar a casa (ACSA)

Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars (Generalitat de Catalunya)

Recursos contra el malbaratament alimentari

Guia de l'alimentació saludable en l'etapa escolar, EDICIÓ 2020 i Guia de l'alimentació saludable en la primera infància, EDICIÓ 2022

Accedeix a la guia de l'alimentació saludable en l'etapa escolar 

Accedeix a la guia de l'alimentació saludable en la primera infància

L'ALIMENTACIÓ VEGETARIANA EN LA INFÀNCIA

 

Document elaborat per Osakidetza (Departament de Salut del Govern Basc) amb col·laboració amb la Societat Catalana de Pediatria i l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Consulteu-lo aquí.

En base a l'evidència científica, el posicionament de les entitats de referència en nutrició, pediatria i salut pública és que les dietes vegetarianes i veganes, com la majoria de pautes alimentàries, quan estan ben planificades són nutricionalment adequades, poden proporcionar beneficis per a la salut i són apropiades per a totes les etapes del cicle vital, incloent-hi la infància, l'embaràs i la lactància.

L'ALIMENTACIÓ VEGETARIANA EN LA INFÀNCIA

LA FRUITA I LA VERDURA

 

L'any  2021 va ser l'Any Internacional de la fruita i la verdura. Impulsat per la FAO aquesta declaració vol sensibilitzar sobre la importància d'aquests productes en la nutrició humana, la seguretat alimentària, la salut i la sostenibilitat.

Des del Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es fa el "Taller de les fruites" amb alumnes de 2n curs d'educació primària, on es promou el consum de fruita de temporada i de proximitat. El taller es fa al Mercat Públic del centre per donar a conèixer el sector primari.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha activat un espai web per promoure el consum conscient, segur i sostenible de fruites i hortalisses. Podeu consultar-lo aquí.

 LA FRUITA I LA VERDURA
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord