Menú

Consells de salut

Consells per combatre la calor intensa

Amb l'arribada de la calor alguns consells ens poden ajudar a suportar-la millor, els trobareu en aquest enllaç: Controleu la temperatura de casa, eviteu el sol directe al carrer, eviteu riscos a la feina, hidrateu-vos amb freqüència i protegiu-vos de la calor també durant la nit.

Com cada estiu, l'Ajuntament de VNG activa el protocol per atendre situacions de vulnerabilitat davant possibles onades de calor. De manera coordinada, els departaments d'Acció Socials, Salut i Protecció Civil fan trucades a les persones grans vulnerables per fer un seguiment del seu estat de salut, i oferir-los recomanacions i assistència en cas necessari.  En aquest díptic trobareu consells per prevenir els efectes de la calor.

Cal tenir en compte els consells d'hidratació per a les persones grans: No espereu a tenir set per beure. Beveu aigua durant tot el dia en petites quantitats.

El pla d'actuació municipal per a la prevenció dels efectes de les onades de calor es basa en el protocol de la Generalitat de Catalunya. 

Enguany s'ha fet una llista de refugis climàtics, espais on les persones poden trobar confort tèrmic mentre mantenen altres usos o funcionalitats.

Més informació aquí:

Pla operatiu per prevenir els efectes de la calor sobre la salut (POCS)

Predicció meteorològica per a Catalunya

Web de metereologia de Vilanova i la Geltrú

Com actuar davant un cop de calor

Consells del Departament d'Interior davant la calor intensa

Campanya "Aquesta calor és mortal"

Consells per combatre la calor intensa

Salut i esport

Fer activitat física de forma planificada, estructurada i regularment proporciona una millora de la forma física i aporta benestar a la vegada que ajuda a tenir una bona qualitat de vida i prevenir malalties. 

Aquí trobaràs informació sobre circuits i activitats que pots fer a Vilanova i la Geltrú.

Consulta les guies de Ministeri sobre activitat física:

          

Salut i esport

Prevenció de la càries dental

La càries dental apareix quan la placa bacteriana que es forma a la superfície de les dents transforma els sucres lliures (tots els sucres afegits als aliments pels fabricants, cuiners o consumidors, així com aquells presents de forma natural a al mel i sucs de fruita) d'aliments i begudes en àcids que les malmeten. La ingesta abundant i continuada de sucres lliures, la manca de flúor i una mala higiene dental amb la insuficient eliminació de la placa bacteriana poden provocar càries, dolor i, a vegades, pèrdua de dents i infecció.  

Des de l'any 1994 l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ofereix tallers a les escoles per a la prevenció de la càries dental: Tallers a les escoles

Prevenció de la càries dental

Vacunacions

Si heu de viatjar a algun país amb malalties susceptibles de ser previngudes mitjançant alguna vacuna, trobareu informació i consells a l'enllaç del Canalsalut .

Al CAPI Baix a Mar hi ha una unitat de Salut Internacional on us atendran si heu de viatjar a zones de risc.

El calendari de vacunacions sistemàtiques vigent a Catalunya el trobareu en aquest enllaç.

 

Vacunacions
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord