Menú

Menjador social

El servei de menjador social és un dels serveis d'atenció a la dependència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que proporciona menjar elaborat a persones amb greus necessitats socials que necessiten ajuda per a la subsistència. L'objectiu és assegurar una alimentació bàsica per mitjà d'àpats equilibrats i, alhora, col·laborar en els plans d'intervenció de les persones o famílies, oferint-los un àpat en companyia. Compleix una funció preventiva, de suport i de socialització.

El servei de menjador s'adreça principalment a persones i famílies amb greus necessitats socials derivades pels serveis socials bàsics, amb els següents perfils:

-Persones en situació de precarietat econòmica i amb dificultat per a cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació.

- Persones grans que viuen soles amb problemes de salut que els dificulten fer la compra i el dinar, o bé en situació d'exclusió social. També persones que requereixen un seguiment d'hàbits d'alimentació, relacionals, d'higiene o de salut.

- Persones i famílies en situació de violència masclista.

- Persones que en situació de pèrdua ocasional de l'habitatge, o bé que visquin en habitatges en situació d'insalubritat i/o condicions inadequades per a cuinar.

-Persones sense llar.

El servei s'ofereix de dilluns a diumenge, tots els dies de l'any, dins la franja horària de 13:00  a 15:00 h i en dos torns (de 13 a 14 hores i un altre de 14 a 15 hores).

El servei es podrà oferir en torns segons necessitats i a criteri dels/les encarregades de la gestió, conjuntament amb els serveis socials bàsics municipals.

El servei es podrà complementar amb la realització d'activitats programades per tal de facilitar la millora i/o adquisició de l'autonomia i les habilitats socials i relacions de les persones ateses.

L'accés al servei de menjador es farà per derivació dels professionals dels serveis socials municipals en el context d'un pla de treball i sempre que es compleixin els perfils de destinataris.

Preu:

El preu del servei per a l'any 2024 és de 8 €/dia (Ordenança fiscal núm. 18). Des dels serveis socials municipals es podrà calcular el copagament segons la capacitat econòmica de la persona.

Oficina de la Regidoria d'Acció Social, Dependència i VNG Inclusió

Adreça: carrer de Marquesat de Marianao, 2 baixos.
Telèfon: 93 814 00 00 extensió 3420.

Horari d'atenció presencial: de dilluns a divendres de 9.30 h a 14 h i dimecres a la tarda de 15 h a 17.30 h.

Correu electrònic: ssocials@vilanova.cat

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord