Menú

Carnaval pas a pas

Els deu actes més significatius del Carnaval

  • Les Competències Musicals Les Competències MusicalsLes Competències Musicals, a la plaça de les Cols, en finalitzar les comparses, un dimarts de Carnaval de 1900. En un nou format, l'acte es va recuperar el 1999.
    Fons família Roig-Galceran / Autor desconegut
  • La Merengada La MerengadaLa Merengada neix l'any 1972 de la mà del pastisser Jaume Blanch. El primer any va treure al carrer la gran glòria de l'aparador i la quitxalla s'hi va abocar. Anys després van començar a baixar-la des del balcó, com mostra en aquesta imatge de 1980.
    Fons família Blanch / Autor desconegut  
  • L'Arrivo L'ArrivoDiscurs de Sa Majestat a la plaça de la Vila el 1976. El primer Carnestoltes al carrer després de 40 anys, organitzat per la Unió Vilanovesa, el “Coro”.
    Arxiu Comarcal del Garraf. Fons Municipal / Ramon Bellmunt
  • L'arribada del Caramel L'arribada del CaramelUna de les preocupacions de la festa, fou des dels anys setanta, buscar espais per als més petits. Amb la voluntat de fer pedagogia del Carnaval, sorgeix el 1974, de la mà dels escoltes i els esplais, l'Arribada del Caramel.
    Arxiu Comarcal del Garraf. Fons Municipal / Ramon Bellmunt
  • Les Comparses Les ComparsesEn marc de les Fiestas de Invierno es recuperaven de forma oficial les Comparses. Tot i que ja havien sortit de dia l'any anterior, aquell 1958 fou el primer que tornaren a la plaça de la Vila amb el beneplàcit de l'autoritat. Havien passat més de vint anys de la Guerra Civil.
    Fons família Roig-Galceran / Jordi Mas
  • Les Danses Les DansesEl 1976, després d'un centenar d'anys, es tornaven a ballar popularment les Danses a la plaça de les Cols, acompanyades de la Cobla Juvenil del Col·legi Santa Maria de Blanes. La darrera vegada que s'hi havien ballat fou el Carnaval de 1925, per l'Esbart Dansaire del Centre Català.
    Arxiu Comarcal del Garraf. Fons Municipal / Ramon Falcó
  • El Moixó Foguer El Moixó FoguerDesè aniversari del Moixó Foguer el 1996. La figura va ser recuperada el 1986 per la Societat Orfeó Vilanoví. La caixa original va ser pintada per Ramon Bernadó.  
    Arxiu Fotogràfic Rosa M. Farriol i Pascual
  • Els Coros Els CorosEls Coros d'en Carnestoltes de la Societat L'Acord al Teatre Principal l'any 1986. Inspirats en les estudiantines del segle XIX, una mena de cors satírics. La Societat L'Acord els creà l'any 1978.
    Arxiu Fotogràfic Rosa M. Farriol i Pascual
  • El Vidalot El VidalotEl bufó verd i roig amb un estandard, l'ànima de la Comparsa del Vidalot l'any 1980. Amb la rambla plena a vessar, durant aquella mateixa comparsa, naixia la Banda Puig. El Vidalot va ser recuperat per la Unió Vilanovesa, el “Coro” el 1974, amb una comparsa de 33 parelles. 
    Fons Miquel Alentorn / Mike
  • L'Enterro de la sardina L'Enterro de la sardinaDespulles de Sa Majestat el Rei Carnestoltes per la rambla Principal el 1976. L'acte fou organitzat per la Confraria de Pescadors. L'enterro de la Sardina es consolida a partir de la dècada dels anys vuitanta, amb la tradicional casa mortuòria al Teatre Principal.
    Arxiu Comarcal del Garraf. Fons Municipal  / Antoni Guibernau
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord