Menú

Festa Patrimonial d'Interès Nacional

El Govern de la Generalitat va reclassificar, l'any 2010, com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional el Carnaval de Vilanova i la Geltrú, declarat festa tradicional d'interès nacional l'any 1985.

Aquesta reclassificació adequa la declaració a la normativa actual, recollida en el Decret 389/2006, de 17 d'octubre, del patrimoni festiu de Catalunya. En el Decret s'estableix que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha de revisar les declaracions de festes tradicionals d'interès nacional declarades abans de l'entrada en vigor del Decret i reclassificar-les; aquest és el cas del Carnaval de Vilanova.

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú està documentat l'any 1790. Prohibit per les autoritats franquistes, va ser recuperat al carrer l'any 1955, recuperació que es va completar entre els anys 1976 i 1981, mantenint el mateix esquema dels carnavals de la segona meitat del segle XIX.

Per a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, és un honor rebre aquesta distinció que reconeix la història, l'evolució i la tradició d'un dels Carnavals més importants del sud d'Europa. Vilanova i la Geltrú té el deure de vetllar pel manteniment i la difusió d'aquesta festa que, a més a més de regir-se per les oscil·lacions de la lluna (cosa que s'adiu perfectament amb el caràcter vilanoví), manté una relació oberta i progressiva amb tots els ciutadans que hi participen.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord