Menú

Història Carnaval

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú està documentat l'any 1790 en les respostes del Francesc de Papiol al Qüestionari Zamora. Des de l'aparició del “Diario de Villanueva y Geltrú”, a l'any 1850, es disposa de documentació i informació detallada de les programacions del Carnaval. Prohibit per les autoritats franquistes, va ser recuperat al carrer l'any 1955, recuperació que es completà entre els anys 1976 i 1981, mantenint el mateix esquema dels carnavals de la segona meitat del segle XIX.

El Carnaval és una Festa tradicional molt arrelada a Vilanova i la Geltrú, a diferència d'altres carnavals es caracteritza per la sàtira i crítica social dels esdeveniments que succeeixen durant l'any. Entre els seus actes més emblemàtics es troba la Comparsa, esdeveniment de participació multitudinaria, on milers de parelles de comparsers surten seguint les seves banderes.

1936-1937 - Les Comparses - per Josep Maria Mir

T'ha sigut útil aquesta pàgina?
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord