Menú

Polítiques ambientals i de sostenibilitat

Les actuacions i plans estratègics de l'Ajuntament en matèria de sostenibilitat, medi ambient i canvi climàtic van iniciar-se amb les grans línies de treball i cimeres internacionals, com fou la Cimera de Rio de Janeiro el 1992 per al desenvolupament sostenible.

D'ençà a avui, són molts i diversos els compromisos mundials, europeus, estatals i de territori que s'estan portant a terme, molts d'ells lligats al la lluita i adaptació al canvi climàtic, reptes energètics, de protecció d'ecosistemes i espècies, etc.

La Conferència de Rio 20 va ser l'acord per a desenvolupar un conjunt d'objectius de desenvolupament sostenible (ODS) en els quals es basa l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Més informació.

A Vilanova i la Geltrú, els principals plans i polítiques ambientals municipals aprovats per al ple són, o els òrgans de decisió competents són:

Pla d'Acció Ambiental (Agenda 21 Local). Aprovat l'any pel Ple municipal el 4 de desembre de 2000.

Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible. Aprovat pel Ple el 5 d'octubre de 2009.

PAESC, Pla d'Energia Sostenible i Clima. En elaboració tècnica durant el 2018-2019 del PAESC,. Es tracta d'un document estratègic de planificació energètica i climàtica local, que contindrà les accions que cada ens local ha de dur a terme per superar els objectius establerts per la UE per al 2030, i així, anar més enllà de la reducció del 40% de les emissions de CO2 al seu terme. Amb una visió amplia i inclou mesures d'adaptació als impactes del canvi climàtic. El PAESC recollirà també els documents estratègics i estudis fets al municipi com ara: l'Agenda 21 / Auditoria ambiental, plans de mobilitat local, plans directors.. integrant-se en la planificació estratègica local. Més informació.

Estratègies i polítiques ambientals de la ciutat

Recull dels principals documents de polítiques i participació ambiental

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord