Menú

Prevenir i actuar

Punt Lila

El Punt Lila és un servei municipal de sensibilització i atenció a les violències masclistes i/o lgbtifòbiques que es puguin produir durant un esdeveniment d'oci nocturn a Vilanova i la Geltrú. El servei coordinat des de la Regidoria de Convivència i Equitat compta amb un equip especialitzat format per professionals en atenció psicològica i agents de convivència.

Punt Lila

USAPPS

UsApps és l'eina que el Departament d'Educació posa a disposició de totes les persones de la comunitat educativa per comunicar les diferents situacions de violència que l'alumnat pot viure o ser-ne testimoni. UsApps és una eina segura, d'ús senzill i completament confidencial que permet denunciar tota mena de violència. La web app, d'ús ràpid i intuïtiu, ofereix espai de denúncia, suport i acompanyament en el procés per part de professionals especialitzats en violències.

La nova app està disponible en 7 llengües –català, aranès, castellà, anglès, urdú, àrab i xinès-, i adreça un seguit de preguntes al voltant de situacions viscudes ja sigui en primera persona o en d'altres persones: al voltant de qui ha dut a terme l'assetjament, de quina manera, si és al centre o fora. I en acabar, ofereix a la persona usuària de la web app poder contactar amb l'USAV - Unitat de suport a l'alumnat en situacions de violència-.

USAPPS

"Festes lliures i segures" (2022)

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa el focus en la construcció comunitària de nits festives lliures de violències masclistes. Amb aquest objectiu, l'estiu del 2022 dóna el tret de sortida a la campanya de sensibilització ciutadana "Festes lliures i segures", pel foment de la corresponsabilitat per un oci nocturn de ciutat amable per a tothom. El vídeo es fa arribar als instituts i es viralitza per xarxes socials municipals i en pantalla als festivals musicals que ofereixen servei de Punt Lila.

"Espais segurs" (vigent)

La regidoria de Convivència i Equitat impulsà, el 2020, la campanya "Espais segurs" entre les perruqueries, barberies i centres d'estètica de Vilanova i la Geltrú. La iniciativa té per objetiu que les dones i les persones LGBTI percebin aquests establiments com a espais de confiança on explicar les seves experiències i, alhora, els establiments disposin d'informació sobre els recursos municipals a l'abast de la ciutadania en cas de patir violències masclistes o lgbtifòbia. Des del 2022, hotels i centres esportius de la ciutat també s'han adherit a la campanya.

"Espais segurs" (vigent)

"Rebenta la norma" (2019)

És una campanya de comunicació de la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú destinada a la sensibilització de l'adolescència i la diversitat sexual, afectiva i de gènere. Es desenvolupa en 6 càpsules audiovisuals:

Un cop de realitat! (2019)

Us presentem el vídeo ideat per Pandora Recursos Dona: "Un cop de realitat!" (2019). L'audiovisual té per a objectiu sensibilitzar els i les joves sobre la realitat de les persones joves gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals o queer. Al vídeo han participat joves dels grups del Programa d'Atenció Sòcioeducativa "A partir del carrer" dels districtes de Sants i Les Corts de Barcelona així com del "Grup de Joves LGTB i aliats" de Vilanova i La Geltrú. Agraïm moltíssim la seva participació al guió, a la musica... Genial! Tampoc haguès estat possible sense els grup d'educadores dels APC de Sants i de Les Corts, de Jordi Valls (Grup Joves LGTB i Aliats) i de Maria Giralt i Laia Ventayol de Gayles.TV. Moltes gràcies per la vostra implicació! PANDORA RECURSOS DONA

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord