Menú

Història i espais de memòria

Aquest és un apartat obert, canviant i de creixent aportació. Té el seu inici en el document preparat per l'Albert Tubau, historiador reconegut de la ciutat i membre de la Comissió de Memòria Històrica, amb la voluntat d'omplir i anar ampliant el contingut a mesura que s'afegeixin aportacions. Amb aquest objectiu de crear contingut, l'historiador vilanoví Xavier López Soler ha realitzat i seleccionat els documents explicatius sobre els esdeveniments remarcables, els espais de memòria i els perfils biogràfics d'aquesta secció. 

Tenir present la memòria dels nostres darrers vuitanta anys ens ha de permetre també fer pedagogia de la pau i de la democràcia. Adonar-nos de la seva fragilitat i de la necessitat de salvaguardar-la i defensar-la cada dia.

S'ha recollit en quatre períodes i cada període conté:

  • Introducció al context històric del període.
  • Esdeveniments remarcables.
  • Espais de memòria. Relacionar els esdeveniments més remarcables d'aquest període a Vilanova i la Geltrú a partir de testimonis físics localitzables a l'estructura urbana actual, reconeguts com a espais de memòria i sota el pretext de: conèixer la història a peu de carrer.
  • Perfils biogràfics.
  • Recull d'imatges.
  • Bibliografia i fonts documentals.
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord