Menú

Esport i família

Cursa Popular

La Cursa popular de Vilanova i la Geltrú es va celebrar per primera vegada l'any 1979.  En els últims anys ret homenatge a la figura del vilanoví Ricard Arnaez.

Durant aquests més de 40 anys la prova ha estat està organitzada pel pròpi Ajuntament de VNG amb el suport de diverses entitats i associacions de la ciutat. Actualment la prova està coorganitzada per Evasión Running Vilanova.

La Cursa Popular transcorre per un circuit urbà, amb dos recorreguts, amb sortida i arribada a la plaça del Mercat.

Per tal de promoureal màxim la participació es proposa un recorregut infantil de 1.500 m. (MiniCursa) el recorregut tradicional de 5.000 m. (Popular) i des de l'any 2019 el recorregut per a practicants de Marxa nòrdica, també de 5.000 m.

Amb aquesta voluntat d'arribar a tothom La Cursa promou la inscripció a nivell escolar. Els beneficis que se'n deriven de la prova aniran destinats a projectes i o accions que es proposin des dels mateixos centres educatius de la ciutat.

 

Cursa Popular

Pedalada Popular

Data: diumenge 5 de maig de 2019
Sortida i arribada: Circuit Municipal de Ciclisme
Horari:
Recollida de dorsals: de 9 a 9:45h.
Inici sortida 10h (temps aproximat de l'acte 2h):

La Pedalada Popular, és una activitat no competitiva d'iniciació al ciclisme oberta a tothom, que vol donar a conèixer i fer gaudir amb seguretat l'entorn de la nostra ciutat, ideal per passar un matí en família gaudint de la bicicleta.

Recorregut de 9 Km nivell baix, amb avituallament. Es recomana l'ús de roda gruixuda pel terreny pedregós i evitar portar rodetes en el cas de les bicicletes infantils. 
Es obigatori l'ús de casc.

Inscripcions:
Preu: 3 € (obsequi per als 200 primers participants)
Inscripcions del 23 d'abril al 2 de maig a Esports Prieto, S.A.T. Bike, Bicicletes Iturat, Formula Extrem i VBSports o el mateix dia de la cursa a partir de les 9h.

Material Obligatori: Casc, aigua i càmera de recanvi

Pedalada Popular

Cursa del Tió

La Cursa del Tió és una activitat que fomenta l'activitat esportiva familiar, impulsada per la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Club esportiu d'orientació Azimut. Les persones que hi participen disposen de 3 hores per completar un recorregut urbà i localitzar les 15 fites marcades en un mapa, que se'ls lliura a l'inici de la prova, conjuntament amb una targeta de control per poder marcar els encerts. La participació està limitada a equips d'entre 2 i 5 persones, una de les quals ha de ser un adult. L'ordre i la direcció de la ruta per completar les 15 fites l'escull cada equip en funció de l'estratègia que vulguin seguir. Els grups que es presentin al punt de sortida amb la targeta amb les 15 fites marcades rebran un obsequi.

Les inscripcions es fan a les botigues col·laboradores Cota Zero, Evasion Runing i Intersport Olaria. El preu per persona és de 2€, que es destina a cobrir l'assegurança dels participants.

Cursa del Tió

Pati Obert

El Pati Obert és un projecte iniciat l'any 2010, impulsat i coordinat per diferents regidories de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb l'objectiu de posar a l'abast de la ciutadania els patis i les intal·lacions esportives exteriors d'algunes escoles. Actualment hi participen les escoles: Ginesta, Llebetx, Canigó, l'Arjau i Ítaca i es compta amb la col·laboració de l'Associació de Veïns del Tacó, l'AMPA de l'escola Llebetx, l'AMPA de l'escola Canigó i l'Associació de Veïns del Barri de Mar i l'AMPA de l'escola Ítaca, respectivament, que s'encarreguen del bon funcionament i bon ús de les insatl·lacions.

Amb la posada en marxa d'aquest programa es pretén:
- Ampliar les zones de joc i esbarjo de la ciutat.
- Impulsar la utilització dels patis i instal·lacions.
- Disminuir els actes vandàlics, fruit de l'ús indiscriminat i inapropiat que fan alguns ciutadans que salten les tanques dels recintes escolars. I poder aprofitar aquestes zones esportives de les escoles com a espais de lleure i esportius, per a infants, joves i ciutadania en general, en aquells períodes i horaris en que, fins ara, romanien tancats, com ara caps de setmana i determinats períodes de vacances.
- Aprofitar els espais i equipaments disponibles en horari no escolar.
- Donar resposta a la demanda social d'espais lúdics, d'esbarjo i d'esport, aprofitant el temps en què aquests espais estan en desús.

Horaris curs 2018 - 2019

Escola Ginesta: dissabtes i diumenges de 16 a 19h
Escola Llebetx: diumenges de 10 a 18h
Escoa Arjau: dissabtes i diumenges d'11 a 20h
Escola Canigó: diumenges de 10 a 18h
Escola Ítaca: diumenges de 10 a 19h

Pati Obert
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord