Menú

Incorporació de nous habitatges al parc públic

L'objectiu de la solidaritat urbana

Vilanova i la Geltrú és un municipi inclós en les àrees de demanda residencial forta i acreditada declarades pel Pla territorial sectorial d'habitatge, i per aquest motiu està obligat al compliment de l'objectiu de solidaritat urbana fixat en l'article 73 de la Llei 18/2007 del dret a l'habitatge, que  estableix que, per a fer efectiu el dret a l'habitatge, el municipi ha de disposar, en el termini de vint anys, d'un parc mínim d'habitatges destinats a polítiques socials del 15% respecte del total d'habitatges principals existents.

En aquest sentit, les regidories d'Urbanisme i Habitatge treballen  conjuntament per assolir una oferta significativa d'habitatges destinats a polítiques socials, centrada especialment en les diferents modalitats d'habitatges amb protecció oficial, que sigui territorialment equilibrada, s'adapti a la diversitat de situacions personals i familiars, a la diversitat de capacitats funcionals i a la diversitat territorial, urbana i socioeconòmica del municipi.

L'objectiu de la solidaritat urbana

Adquisició d'habitatges de bancs per dret de tanteig

A partir de l'any 2017 l'Ajuntament inicia una nova línia d'actuació per a l'ampliació del parc d'habitatge public municipal, a través de l'adquisició d'habitatges de bancs emprant la fórmula del dret de tanteig i retracte establerta en el DECRET LLEI 1/2015, que obliga les entitats bancàries que vulguin vendre immobles procedents d'execucions hipotecàries o de dacions en pagament a oferir el dret de compra preferent a l'administració pública, que d'aquesta manera pot obtenir habitatges a preus per sota de mercat, per destinar-los a polítiques socials, i evitar d'aquesta manera que siguin adquirits per fons inversors.

A data d'avui l'Ajuntament ja ha adquirit 11 habitatges emprant el dret de tanteig i retracte, que han estat destinats al reallotjament de famílies desnonades o en situació d'emergència residencial, llevat un que serà gestionat pel Servei de convivència i equitat, per a l'allotjament temporal de dones en situació de violència de gènere, i un altre que serà destinat a projectes concrets dels serveis socials municipals.

Adquisició d'habitatges de bancs per dret de tanteig
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord