Menú

Acció comunitària barris Tacó i Armanyà

El Procés de Desenvolupament i Acció Comunitària Teixint Barri es duu a terme als barris del Tacó, Armanyà i el Llimonet Nord de Vilanova i la Geltrú.

El treball transversal que s'està fent al barri és una feina col·lectiva  -on la protagonista és la comunitat que reconeix les problemàtiques comunes- i que s'organitzen per cercar solucions i buscar acords consensuats. Un treball que requereix temps i en el que ja es poden veure com a resultats inicials l'augment d'intercanvi i coneixement mutu, i la disminució de l'aïllament.

També s'ha produït un apropament de la comunitat a l'administració local que ha guanyat presència al barri i amb la comunitat.

Les accions comunitàries tenen lloc en espais significatius per a les veïnes, en tant que s'hi desenvolupa la vida quotidiana de la comunitat: espais públics, comunitats veïnals, centres escolars, equipaments municipals, etc.

 

Actualment s'hi duen a terme les següents accions:

  • Grup Teixint Barri, espai de trobada quinzenal amb veïnes dels barris Armanyà i Tacó, amb l'objectiu de possibilitar un espai de cura que permeti la creació de xarxes de suport i ajuda mútua entre les participants.
  • Treball Comunitat de Veïnes, reunions periòdiques amb la comunitat de veïnes amb l'objectiu de millorar i enfortir-ne les relacions i acompanyar processos de transformació veïnal.
  • Espai de memòria, adreçat a les persones grans de la comunitat amb l'objectiu d'assolir la confirmació d'un espai sociorelacional de confiança i significatiu i alhora mantenir i estimular les capacitats de la memòria viva del barri.
  • Mesa d'agents socials, creació d'un grup format pels agents socials representants de la comunitat amb l'objectiu d'establir línies estratègiques de treball conjunt.
  • Grup Matriu, format per tècniques de la Regidoria d'Acció Social i la de Participació Ciutadana. Un espai de treball tècnic de freqüència setmanal.
  • Aula Oberta de Costura, espai de costura d'accés lliure i gratuït que fomenta la creació de projectes individuals i comunitaris i la socialització i la cohesió entre les mateixes participants.
  •  

Pots consultar totes les accions de Teixint barri en aquest enllaç.

Oficina de la Regidoria d'Acció Social, Dependència i VNG Inclusió

Adreça: carrer de Marquesat de Marianao, 2 baixos.
Telèfon: 93 814 00 00 extensió 3420.

Horari d'atenció presencial: de dilluns a divendres de 9.30 h a 14 h i dimecres a la tarda de 15 h a 17.30 h.

Correu electrònic: ssocials@vilanova.cat

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord