Menú

Servei de mesures alternatives

El Servei de mesures alternatives és un programa que ofereix a la ciutadania del municipi la possibilitat de substituir voluntàriament determinades multes per activitats d'utilitat pública, d'interès social i de valor educatiu.

QUÈ VOL ACONSEGUIR?

  • Promoure la responsabilització en els propis actes amb actituds constructives allunyades de polítiques basades únicament en el càstig.
  • Reduir tots aquells actes que malmeten el nostre entorn, carrers i places i que alhora vulneren el principi de respecte als altres i de convivència.
  • Millorar la convivència i promoure valors cívics com la responsabilitat, la solidaritat i la tolerància.

Les infraccions que poden ser substituïdes són les recollides en l'ordenança de mesures per fomentar el Civisme i la Convivència a Vilanova i la Geltrú. 

S'hi pot acollir qualsevol persona major d'edat, ciutadana del municipi que hagi estat sancionada per infringir els articles de l'ordenança municipal que tenen impacte en la convivència.

MENORS D'EDAT ( de 14 a 17a)

També s'ofereix la possibilitat de substituir les sancions per consum i/o tinença de drogues il·legals a la via pública per part de menors d'edat per infracció de la Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, sobre protecció de la seguretat ciutadana, per un programa educatiu individualitzat.

Aquest programa educatiu ofereix una resposta d'intervenció amb la finalitat de reduir els riscos associats  al consum i de connectar al jove i les seves famílies a la xarxa social del municipi on puguin resoldre dubtes i/o demandes en relació al consum de drogues.

Per demanar la substitució del pagament d'una multa administrativa pel servei de mesures alternatives cal:

  • Emplena la sol·licitud/instància que has rebut amb la notificació de la multa.
  • Presenta el document emplenat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana a la plaça de la Vila núm. 8
  • Si la denúncia és per consum i/o tinença de substàncies a la via pública posa't en contacte amb el servei. 93 814 00 00 (ext.3432-5006)

 

Enllaços d'interès:

Ordenança municipal de mesures per a fomentar el civisme i la convivència a Vilanova i la Geltrú 2015: https://seuelectronica.vilanova.cat/content/tramits/Ordenancamunicipalcivisme2015.pdf

 Accés al tràmit: https://seuelectronica.vilanova.cat/content/tramits/Mesuresalternatives2018.pdf

SPOTT, prevenció i atenció en les addiccions a les drogues i a les pantalles: https://www.diba.cat/es/web/spott

Oficina de la Regidoria d'Acció Social, Dependència i VNG Inclusió

Adreça: carrer de Marquesat de Marianao, 2 baixos.
Telèfon: 93 814 00 00 extensió 3420.

Horari d'atenció presencial: de dilluns a divendres de 9.30 h a 14 h i dimecres a la tarda de 15 h a 17.30 h.

Correu electrònic: ssocials@vilanova.cat

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord