Menú

Cercavila de l'Imaginari

Vilanova i la Geltrú va crear un conjunt de 7 balls, anomenats Cercavila de l'Imaginari, que interpreten els nens i nenes de 6 a 16 anys del municipi, el dia 6 d'agost, dia de la cloenda de la Festa Major de la ciutat. La principal característica d'aquest conjunt de balls és que està inspirat en contes i llegendes de Vilanova i la Geltrú i de la comarca del Garraf. 

La Cercavila de l'Imaginari va néixer l'any 1999 per iniciativa dels Pabordes de la Festa Major i en l'actualitat és impulsat per l'Associació de la Cercavila de l'Imaginari.

En l'actualitat la Cercavila de l'Imaginari està composta pels següents balls: Ball de la Fundació de la Vila Nova, Ball de Miralpeix, Ball de Pescadors, Ball de la Lluna en un Cove, Ball del Cep, Ball de les Coves de Ribes, el Ball de l'Arribada del Ferrocarril i el Ball de la Sínia, tots amb els seus personatges i la seva melodia pròpia. Tots els balls estan inspirats en les coreografies i els models de danses ja existents, com el ball de cercolets, el ball de bastons o el ball de gitanes. D'aquesta manera, el conjunt de balls esdevenen, de fet, una escenificació ballada que reivindica el patrimoni llegendari de la ciutat.

 

Galeria de fotos de la Cercavila de l'Imaginari 2022

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord