Menú

Orígens Festa Major

La Festa de la Mare de Déu de les Neus s'instaurà el mes d'abril de 1781. Va ser arrel d'un acord entre el sr. Rector (Ecònom), la Junta d'Obra de la Parròquia, el Batlle i sis Regidors el que acollí aquest patronatge marià en record de la pedregada del 5 d'agost de l'any anterior, la qual arrasà les vinyes i els fruiters. A partir d'aquesta data s'inicià un camí per consolidar la nova festa per davant d'altres més arrelades, com la de Sant Antoni Abat.

Des d'aquell acord, de celebrar una festa amb processó i prèdica, la Mare de Déu de les Neus és la patrona de la Vilanova i la Geltrú i any rere any els vilanovins renoven aquesta vinculació amb la Verge mitjançant el Vot de Poble.

Des dels seus inicis i fins fa relativament pocs anys, el Vot de Poble com a tal era una processó amb tots els components propis d'una desfilada religiosa al voltant de l'església parroquial com a homenatge a la Verge de les Neus. L'any 1966, la processó es transformà en una desfilada de caràcter civil, un acte marià on el Rector i l'Alcalde intervenien alternats amb oracions i cants a la Mare de Déu i castell de focs final. L'acte ha arribat fins els nostres dies com a Renovació del Vot de Poble.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord