Menú

Calendari de Conservació

El Calendari de Conservació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és un instrument de la gestió documental que es basa i es fonamenta en les Taules d'Avaluació Documental que dicta la  Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental (CNAATD) i és garantia de les obligacions de transparència previstes a la legislació vigent. Aquesta comissió és un òrgan col·legiat de caràcter tècnic, adscrit a la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni,  competent en tota aquest proces de tria, seleccio i gestió.

Aquest calendari determina el valor del document, el seu règim d'accés  i els terminis de destrucció en cas que la documentació s'hagi d'eliminar, o si en cas contrari, s'ha de conservar de manera permanent. És un instrument viu que s'anirà adaptant als canvis dins l'Ajuntament i a les seves tasques diàries.


L'Arxiu Comarcal del Garraf, que conserva i és el responsable de la gestió de la documentació municipal, és qui ha de fer efectives les eliminacions i fer els tràmits que calguin amb la Comissió abans esmentada.
En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya, que és qui tutela tota la Xarxa d'Arxius Comarcals, vetlla per l'optimització dels espais i recursos d'aquests equipaments i obliga a que no s'hagi de conservar la documentació que la legislació permet eliminar.

Tot aquest procés es fa de manera reglada a través del Protocol d'eliminació de documentació municipal aprovat per la Comissió de Govern l'any 2013 i que determina els diferents passos a seguir a l'hora de portar a terme l'eliminació de qualsevol document municipal.

 

 

Calendari de Conservació

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord