Menú

Arxiu Comarcal del Garraf

Fons documental des del segle XIII al segle XX

L'Arxiu Comarcal del Garraf, que des del 1997 inclou l'Arxiu Municipal de Vilanova i la Geltrú, gràcies a un conveni signat entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Garraf, té com a objectius principals la conservació, classificació, descripció i difusió de documentació pertanyent a diferents institucions públiques i privades de la comarca.

Dels seus fons documentals cal destacar el de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el fons judicial dels jutjats de primera instància de la vila, el fons patrimonial de famílies de renom de la nostra ciutat, recull de premsa local, col·leccions fotogràfiques i de cartells del segle XX, etc.

L'Arxiu, ubicat a l'antic Castell de la Geltrú, és un espai de consulta obert a tothom, tant a la comunitat investigadora i estudiantil, com al públic en general.

L'any 2009 es va inaugurar la Secció de Documents Contemporanis situada al c/ Calç, 8 – 10 (davant els Cinemes Lauren) és un nou dipòsit de l'Arxiu Comarcal del Garraf per poder ingressar, bàsicament, documentació administrativa de les diferents institucions de la comarca i de la ciutat. Aquest edifici però, no té atenció al públic, és només un espai de treball i conservació de la documentació.

La seu principal de l'arxiu continua sent el Castell de la Geltrú.

Fons documental des del segle XIII al segle XX

Consulta la guia dels fons, el catàleg de l'arxiu comarcal als arxius en línia de la Generalitat de Catalunya

Arxius en línia. Generalitat de Catalunya.

Adreça i contacte

Plaça de Font i Gumà, s/n

08800 - Vilanova i la Geltrú

Contacte: acgarraf.cultura@gencat.cat

Telèfon:938930013

Fax:938930013

Web: Arxiu Comarcal del Garraf

Horari

 

Horari

de dilluns a divendres de 9 a 15 hores (amb cita prèvia per telèfon o correu electrònic)

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord